Afbeelding
Foto:

Gezamenlijk spreekuur

RIJSSEN - Regelmatig werken verschillende medische disciplines met elkaar samen om klachtenbeelden vanuit verschillende hoeken te belichten. Zo ook binnen het Medisch Centrum Rijssen aan de Wijnand Zeeuwstraat, waar de podotherapeut en de fysiotherapeut elkaar aanvullen in een gezamenlijk spreekuur. Daarnaast is er ook een speciaal 'voetjesspreekuur' voor kinderen.

Podotherapeuten van Voetencentrum Wender en fysiotherapeuten van Fysio Medisch Centrum Rijssen zien geregeld patiƫnten in een gezamenlijk, gratis, spreekuur. Fysio- en manueeltherapeut Joyce te Pas, kinderfysiotherapeut Loes de Boer en podotherapeut Tess Krabbe slaan de handen ineen om iedereen met voet-, knie-, rug- of heupproblemen van advies te voorzien. "We zijn altijd op zoek naar samenwerking met andere specialisten, zodat we de patiƫnt altijd de zorg kunnen bieden die nodig is", vertelt Tess. "Deze locatie in het Medisch Centrum Rijssen leent zich daar perfect voor, omdat de lijnen met de fysiotherapeut erg kort zijn." Binnen het Medisch Centrum is niet alleen een spreekuur voor volwassenen, maar ook een 'Voetjesspreekuur' voor kinderen. Tijdens dit spreekuur is ruimte voor vragen over voet- en loopproblemen bij kinderen.

De disciplines
Een podotherapeut heeft zich gespecialiseerd op het gebied van de voet. Veel lichamelijke klachten zijn te verklaren vanuit de voeten. De podotherapeut doet uitgebreid onderzoek, bijvoorbeeld met een drukmeting onder de voeten, om in kaart te brengen waar de pijn in uw voeten vandaan komt. Op basis hiervan wordt er een behandelplan opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u op maat gemaakte podotherapeutische zolen of een schoenadvies krijgt waarmee de pijn verholpen of verminderd wordt. De fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in klachten van het gehele bewegingsapparaat en kan beoordelen of de oorzaak van de problemen mogelijk ergens anders in het lichaam zit. De fysiotherapeut kan door middel van oefentherapie de spieren versterken en de problemen verhelpen. Op deze manier vullen de podotherapeut en de fysiotherapeut elkaar goed aan.

Data
Het eerstvolgende gratis voetjesspreekuur is op woensdag 12 september van 16.00 uur tot 17.00 uur. De eerstvolgende data voor het reguliere spreekuur zijn donderdag 4 oktober en 8 november van 17.00 uur tot 18.00 uur. U kunt zich aanmelden door te mailen naar Joyce.tepas@fysiomedischcentrumrijssen.nl voor het reguliere spreekuur of naar Loes.bouwman@fysiomedischcentrumrijssen.nl voor het Voetjesspreekuur.