Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Kappersverhalen op Kasteel de Oosterhof

RIJSSEN - De tijdelijke expositie Haar! Hoofdzaak in het Rijssens Museum heeft effect.

De reacties in het gastenboek zijn bijzonder positief en de verhalen over alles wat met kappers en haar te maken heeft druppelen gestaag binnen. "Blijkbaar spreekt de kapper en alles wat daarmee te maken heeft tot de verbeelding," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Dreadlocks
"Onze werkgroep wisselexposities heeft er ook een expositie van gemaakt waar je met plezier even naar komt kijken," aldus Dannenberg. Er zijn voorbeelden te zien van beroemdheden die vooral door hun kapsel bekend zijn geworden. "Dat varieert van de dreadlocks van Bob Marley tot en met haarrol van Grace Kelly die in een bepaalde periode zeer populair was onder de dames." Maar ook het kapsel van de Amerikaanse president Trump kon natuurlijk niet ontbreken.

Merkwaardig
Daarnaast zijn er twee vitrines met kappersgereedschap waaraan duidelijk te zien is dat ook de ontwikkelingen in de kapperswereld de afgelopen jaren niet stil hebben gestaan. Verder staat er hoogst merkwaardige apparatuur voor het zetten van krulspelden en het aanbrengen van permanent. En er zijn twee fraai vormgegeven antieke kappersstoelen te zien. "Kapper en verzamelaar Marco Leus uit Hengelo heeft ze welwillend afgestaan," zegt Dannenberg.

Kappersverhalen
Voor de kappersverhalen staat er een speciale avond aan te komen bij deze expositie. "Maandagavond 17 september staat in het teken van de kappersverhalen," zegt Dannenberg. "Er zijn al heel wat ideeën binnengekomen, maar ook verhalen en ook al een gedicht. Ontroerende en buitengewoon humoristische verhalen waar we een ontspannen avond mee gaan vullen," zegt Dannenberg. "Na de verhalen is er gelegenheid de expositie te bezoeken die dan ook zijn laatste week ingaat."

Welkom
Meer verhalen en ideeën zijn nog altijd welkom. Wie een verhaal weet of iets merkwaardigs te melden heeft of alles wat met kapsels en kappers te maken heeft, kan dat mailen naar g.dannenberg@rijssensmuseum.nl