Afbeelding
Foto:

Geen juwelendoosje

TWENTE - Van de week las ik een artikel over een "dochter" die van haar "moeder" op haar sterfbed een ring kreeg. Als kind vond ze het juwelendoosje van haar moeder prachtig maar ze mocht er niet aan komen. Vervolgens las ik een ander artikel waarin werd aangegeven dat er in de zomerperiode en in de donkere dagen rond de kerst veel inbraken zijn omdat "dieven" niet met vakantie gaan.

Tijdens het lezen van beide onderwerpen moest ik terugdenken aan de trouwring van mijn ouders. Mijn moeder had geen juwelendoosje en er was verder geen goud in huis, alleen goud in de vorm van de beide trouwringen die mijn ouders droegen. Na het overlijden van mijn moeder heeft mijn vader altijd deze twee ringen gedragen. Toen mijn vader dik in de negentig was hebben mijn zus en ik gevraagd of we na zijn overlijden de trouwringen mochten hebben. Mijn vader vond het geweldig dat zijn dochters dit graag wilden.

Mijn ouders hadden hun hele leven hard gewerkt en er was nooit geld voor zilver en goud. Na het overlijden van mijn vader hebben mijn zus en ik de ringen laten bewerken als sierringen, in basis bleven ze de trouwringen van mijn ouders. Ik was erg blij met de ring en deed hem af en toe om, ik was er zuinig op. Mijn zus droeg de ring elke dag.

In de wintermaanden waren we uitgenodigd voor een etentje, tegen acht uur 's avonds waren we weer thuis. Bij binnenkomst was meteen duidelijk, er was ingebroken. Wat hadden ze dan mee genomen, we hadden eigenlijk geen goud of dure spullen. Na controle van het huis bleek dat ze de trouwring van mijn ouders hadden meegenomen, het enige tastbare wat ik van hen had. Het is niet prettig als er mensen in je huis onuitgenodigd binnenkomen. Waarom hebben ze de ring meenomen? Wat hebben ze er voor gekregen bij de heler?

Mijn ouders krijg ik nooit terug, wat had ik spijt dat ik die ring niet om had en er te zuinig op was…die krijg ik dus ook niet meer terug.

Borbala, correspondent

Noot van de redactie:
In de vakantieperiode is het risico op inbraken meetbaar groter. Naast het gebruik van goed hang- en sluitwerk en verlichting op een tijdschakelaar is ook een waakzame buurt belangrijk om inbraken te voorkomen. Ziet u een verdachte situatie in uw straat? U mag dan ook altijd 112 bellen om zo de pakkans van een mogelijke dader te vergroten.