Afbeelding
Foto:

Stegeman Hoortechniek bestaat dit jaar 60 jaar

RIJSSEN - De firma Stegeman, opgericht in 1878 als juwelier-optiek bedrijf, is in 1958 gestart om ook hoortoestellen aan te bieden. Inmiddels wordt het familiebedrijf met een vestiging in Hardenberg en Rijssen gerund door de 5e generatie en heeft het in de afgelopen 60 jaar een grote naamsbekendheid verworven door de uitstekende kwaliteit en kennis van zaken in hooroplossingen.

Ook in het meten van uw gehoorverlies heeft de tijd niet stil gestaan. Waar in de begin jaren een korte hoortest voldoende was doen ze bij Stegeman tegenwoordig een uitgebreid hooronderzoek. Hierbij testen ze het gehoor middels lucht- en beengeleiding en spraakverstaanbaarheid in een geluidsarme cabine, meten ze daarnaast ook de bewegelijkheid en werking van uw trommelvlies met een tympanometer en maken ze foto's van uw gehoorgang/trommelvlies. ?Samen met een uitgebreide intake, uitleg over de resultaten en advies over de mogelijkheden duurt het gehele hooronderzoek ongeveer 1,5 uur.?Afhankelijk van de klachten wordt het bovenstaande hooronderzoek verder uitgebreid met het meten van de onaangename luidheidsgrens (hyperacusis) of een nauwkeurige bepaling van de toonhoogte en luidheid van de tinnitus.

Proefperiode
Daarna kijkt Stegeman Hoortechniek samen met de klant welke hooroplossing het beste past bij het gehoorverlies en wensen en starten daarmee een proefperiode. In deze proefperiode kunnen de klanten wennen aan de hoortoestellen en eventueel verschillende merken/uitvoeringen naast elkaar proberen tot ze de best mogelijke oplossing gevonden hebben welke bij de klant en zijn situatie past. Bij de eerste aanpasafspraak meten ze bij Stegeman Hoortechniek tevens de natuurlijke versterking van de gehoorgangen met een REM test (Real Ear Measurement) om de hoortoestellen zo accuraat mogelijk in te stellen op het gehoorverlies.

Informatiedagen
In verband met het 60 jarig bestaan hebben ze bij Stegeman Hoortechniek de komende maanden regelmatig informatiedagen met hun gerenommeerde hoortoestel leveranciers zoals: Oticon, Widex, Phonak, Lyric, en Bernafon. ?Op deze dagen geven ze samen met de leverancier u graag alle informatie over de nieuwste technieken, ontwikkelingen en mogelijkheden die het betreffende merk u kan bieden.

Hulpmiddelen
Tevens zijn er informatiedagen gepland met Hearsolutions, leverancier en installateur van wek- en waarschuwing systemen en Variphone, leverancier van gehoorbescherming De eerste informatiedagen zijn begin september met Advanced Bionics, leverancier van hoor implantaten, in combinatie met Solo apparatuur (audio hulpmiddelen voor werk of privé) van Phonak.

Meer informatie
??Kijk op de website voor alle informatiedagen en Stegeman Hoortechniek ziet u graag in Hardenberg of Rijssen tijdens de informatiedagen, of op afspraak voor een uitgebreid hooronderzoek.

Afbeelding