Afbeelding
Foto:

Diamanten huwelijk voor Gradus en Jannie

RIJSSEN - Op woensdag 22 augustus 2018 mocht het echtpaar Graads Nijzink en Jannie Nijzink –Dommerholt, wonende aan de Haverstraat 3 in Rijssen te gedenken dat ze 60 jaar in het huwelijk waren verbonden. Het burgerlijk huwelijk werd in 1958 voltrokken door gemeentesecretaris Bosman in het oude gemeentehuis van Rijssen, terwijl hun huwelijk kerkelijk werd bevestigd door dominee Vergunst.

Hun eerste kennismaking was op de plaats waar vele Rijssenaren in die jaren elkaar vonden, namelijk op de Buunder bij het Volkspark in Rijssen. Graads was toen 17 jaar en Jannie 16 jaar. Het duurde nog zeven jaar voordat het diamanten echtpaar in het huwelijk trad. Het jonge paar ging wonen bij hun ouders aan de Lentfersweg in Rijssen, waar ze zeven jaar verbleven. In 1965 verhuisden ze naar het huidige adres aan de Haverstraat waar ze inmiddels al 53 jaar met plezier wonen. Uit hun huwelijk werden drie dochters geboren en de familie is inmiddels uitgebreid met 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Ze zijn blij en dankbaar voor de goede zorgen die zij van hun nageslacht ontvangen, ondanks dat ze beide nog in een goede lichamelijke conditie verkeren.

Graads werkte 30 jaar lang bij de steenfabriek van de firma Baan & ten Hove. Hoewel het handwerk in de jaren nog lichamelijk zwaar was, kijkt hij met veel plezier terug op deze periode. Onder andere de collegialiteit onder het personeel en de directie heeft hem erg aangesproken. Na sluiting van het bedrijf ging hij aan de slag als opperman bij aannemersbedrijf Roelofs & Haasse. Hier werkte hij nog 10 jaar. Jannie werkte voor haar huwelijk in de textiel en daarna verzorgde zij haar gezin en de kinderen.

Graads zingt al vanaf 1980 bij het Hervormd Kerkkoor en was jarenlang fokker van het kippenras de Malaise Kriel. Hij is al 60 jaar lid van de kleindiervereniging de Eendracht Rijssen, waar hij ook bestuursfuncties vervult. Jannie was 10 jaar lang vrijwilligster bij het woonzorgcentrum Elthetho in Rijssen. Samen fiets het echtpaar veel bij goede weersomstandigheden en hun gezamenlijke hobby is het oplossen van kruiswoordpuzzels. Burgemeester Arco Hofland van de gemeente Rijssen-Holten bracht namens het gemeentebestuur deze dag de gelukwensen over aan het diamanten paar. Het echtpaar vierde deze heugelijke dag met een feestje voor de familie.
Dick Tukkers