Afbeelding
Foto:

Op werkvakantie naar Moldavië met de camper

RIJSSEN - Plaatsgenoten Ben en Henny Plomp zijn momenteel met hun camper op weg voor een werkvakantie naar Moldavië. Samen met nog tien andere campers uit Nederland gaat dit uit 22 personen bestaande gezelschap op reis voor een werkvakantie in het plaatsje Straseni in Moldavië.

Onze plaatsgenoten zijn vertrokken op 20 augustus naar een camping in Boedapest, waar ook de overige medereizigers zich zullen melden. Vanaf deze camping reizen ze richting Moldavië met onderweg nog enige tussenpauzes. De eindbestemming is een camping op een recreatiegebied waar het gezelschap een soort pop-up camping zal inrichten. Ze zijn tijdens hun verblijf aangewezen op de voorzieningen van hun eigen camper en een regenput. Hier verblijven ze 14 dagen om een bijdrage te leveren aan de ouderenzorg in een dag- en verpleegcentrum in Straseni. Ze zullen helpen met activiteiten zoals haarverzorging, spelletjes, wandelingen, gymnastiek, keukenhulp en tuinonderhoud. Verder zullen ze hun best doen de woningen op te knappen, door middel van schoonmaken, schilderen en het leggen van nieuwe vloerbedekkingen. Ook staan er een aantal uitstapjes gepland naar onder andere een dierentuin en een klooster.

Stichting Ouderenzorg
De reis wordt voor de eerste keer georganiseerd door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Moldavië is het armste land van Europa en veel ouderen overleden er in onmenselijke omstandigheden. De Stichting Ouderenzorg Moldavië (SOM) probeert verlichting aan te brengen voor de ruim 300 ouderen die in de omgeving wonen. Deze mensen wonen vaak alleen en zijn in de steek gelaten door hun kinderen en familie. Ze moeten rondkomen van een pensioen van ongeveer 50,- euro per maand.

Donaties zijn welkom
De benodigde materialen voor het opknappen van de huizen in Straseni en omgeving wordt gedeeltelijk betaald uit het inschrijfgeld van de deelnemers van de werkvakantie. Toch is dit niet voldoende om alles te bekostigen. Daarom is de stichting op zoek naar donaties voor dit genereuze project. Voelt u zich ook aangetrokken tot het lot van de allerarmsten in dit land? Uw bijdrage is welkom op NL13KNAB0257508481 onder vermelding van Hulp Ouderen Moldavië.

Dick Tukkers