Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Journalist Dick en Bernarda Tukkers 60 jaar getrouwd

RIJSSEN – Maandag 13 augustus was het 60 jaar geleden dat Dick Tukkers (84) en Bernarda Jonker (82) in het huwelijk traden.

Afgelopen week bracht burgemeester Arco Hofland het jubilerende paar de felicitaties namens de gemeente Rijssen-Holten.

Dick Tukkers geniet in Rijssen en omstreken grote bekendheid vanwege zijn werk voor de plaatselijke kranten. Na zijn pensionering werd hij in 1999 plaatselijk correspondent van het toenmalige Rijssens Nieuwsblad. Toen deze krant stopte met verslaggeving door echte correspondenten was Hart van Rijssen er in maart 2016 als de kippen bij om Dick Tukkers binnen te halen.

Dick Tukkers houdt van contacten met mensen en hun verhaal. Vaak is hij op straat of op de fiets op zoek naar verhalen en foto's van alles wat er in Rijssen gebeurt. De verhalen van Dick Tukkers zijn populair bij de lezers. Daarnaast zijn hij en zijn vrouw ook nog bijzonder sympathieke persoonlijkheden met een warme belangstelling voor iedereen. Dick is geboren in Wierden en Bernarda in Vriezenveen. Het paar ging in 1958 wonen op Rijssensestraat 87 in Wierden. In 1962 werd het Zwolle en in 1968 Hierden. In 1993 vestigden ze zich in Rijssen op Veeneslagen 2 en sinds 2013 wonen ze met veel plezier op Bevervoorde 13 A. De zwerftocht door Oost-Nederland had alles te maken met hun werk. Dick was kantonnier, opzichter en Hoofd Beheer Onderhoud bij Rijkswaterstaat. Bernarda werkte bij Staatsbosbeheer Zwolle en Rijkswaterstaat Harderwijk. Bruid en bruidegom waren altijd volop actief. Dick was een 25 jaar voorzitter van de Bond van Rijkspersoneel afdeling Gelderland–Overijssel, hoofdbestuurslid en dienstcommissielid van de ondernemingsraad. In Hierden was hij 16 jaar secretaris van de Mannenvereniging, 8 jaar CDA/schaduwfractielid en sportclubsecretaris. Hij werd erelid van de Bond van Rijkspersoneel en de Dienstkring Apeldoorn van Rijkswaterstaat. Bij zijn afscheid in 1995 kreeg hij de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld. In haar vrije tijd behaalde Bernarda het diploma Lerares Naaldvakken. Zij zat in diverse besturen van plaatselijke kerkelijke vrouwenverenigingen en was in Hierden ook bibliothecaris van de plaatselijke bibliotheek. Naast dit alles was ze jarenlang mantelzorger voor haar inwonende schoonmoeder. Tot op heden is ze vrijwilliger bij verzorgingshuis Maranatha in Rijssen.