Afbeelding
Foto:

Door de bomen het bos zien

NIJVERDAL - Geniet van de (na)zomer op de Sallandse Heuvelrug en wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer. Samen dwalen door de bossen en over de heide en stoppen bij de mooiste vergezichten. Onderweg vertelt de gids over de cultuurhistorie van deze streek en natuurlijk over de bewoners van dit gebied, zoals ree en de vele vogelsoorten.

Maandag 27 augustus, woensdag 29 augustus, dinsdag 4 september en zondag 9 september is er de gelegenheid om mee te gaan met een natuurgids. Geniet van het bos, de prachtige vergezichten en het on-Hollandse landschap op de Sallandse heuvelrug. De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. De lengte van de wandeling is rond de 4 à 5 kilometer. Kosten voor volwassenen €4,- en €2,50 voor de kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/zomerwandeling-sallandse-heuvelrug.

Na de wandeling is het heerlijk bijkomen binnen of op het terras bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het BuitenCentrum. Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nl en www.np-desallandseheuvelrug.nl.