Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Jonge musici maken cd Schone Klanken

RIJSSEN – Zes jonge musici hebben samen een cd met instrumentale muziek opgenomen met de titel Schone Klanken.

Initiatiefnemer is Dick Slagman, organist van de Rijssense Noorderkerk. Hij besloot om de cd te maken samen met trompettist Gijsbert Kortleven, dwarsfluitiste Johanneke Wilbrink, panfluitist Leon Koppelman, pianist Marco van der Graaf en violiste Laura Paalman (foto).

"Instrumentaal met deze keer psalmen, gezangen en klassieke stukken op orgel, dwarsfluit, panfluit, trompet, bugel, vleugel en viool," zegt Dick Slagman. In 2016 bracht hij de cd Uit het boek der Psalmen uit. Die werd opgenomen in de Grote kerk te Hasselt. "Daarop speel ik uitsluitend eigen koraalbewerkingen over psalmen, toen ook al met medewerking van Leon Koppelman en Gijsbert Kortleven. De cd werd enthousiast ontvangen en is intussen nagenoeg uitverkocht."

Vanwege dit succes leek het Slagman een goed idee om een nieuwe cd uit te brengen, maar nu met meerdere instrumenten. "Ik heb de anderen benaderd om mee te doen. Ze waren enthousiast en dat is ook te horen."

Naast eigen bewerkingen bevat de cd ook muziek van de Franse componisten Widor, Guilmant en Lefebure-Wely, de Oostenrijkers Mozart en Schubert, de Engelse componist Clarke en natuurlijk de grote Duitser Bach.