Opgeven voor Rijssense stadswandeling

RIJSSEN - Belangstellenden voor de Rijssense geschiedenis kunnen zich nog steeds opgeven voor de derde stadswandeling door Rijssen op donderdagavond 13 september.

De wandeling wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Rijssens Museum. Het maximaal aantal deelnemers ligt rond de twintig. "Het komt niet op één of twee mensen extra aan, maar als de groep te groot wordt, gaat veel van wat de rondleider vertelt verloren. Dat willen we graag voorkomen," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum. Om het aantal in de hand te houden is opname ook verplicht. Dat kan per e-mail g.dannenberg@rijssensmuseum.nl of bij de balie van het museum.

De wandeling start om 18.00 uur achter de Schildkerk en beslaat ongeveer 2,5 uur. Er wordt een afstand van ongeveer 5 kilometer gelopen. De wandeling is opgezet door Joop Voortman die al twee keer op enthousiaste wijze groepen leidde langs de historische bezienswaardigheden van de stad Rijssen.

De wandeling voert vanaf de Schildkerk door de Juliana straat naar de Dionysiuskerk. Via de Hagen, de voormalig varkensmart voert de tocht langs het oude veemarktterrein door het Hangerad, de best bewaarde buurt van Rijssen. Deelname aan de tocht is gratis. Bij het Rijssens Museum wordt een pauze ingelast. Daar kan koffie-thee worden gedronken tegen een kleine vergoeding.

De stadswandeling zijn een idee van stadsgids Joop Voortman. Voortman beschikt over talloze mooie verhalen over de Rijssense geschiedenis. Hij onderbouwt zijn verhalen met feiten die hij onder andere haalt uit historisch kaartmateriaal. Tijdens de tocht worden kaarten en foto's van belangrijke historische plekken ook getoond.