Afbeelding
Foto: Leonie Smit

Bruisend Nijverdal 2018: Grootste programma ooit!

Nog eventjes en Nijverdal zal weer bruisen als nooit tevoren! Het comité Bruisend Nijverdal heeft in samenwerking met KÖRBL voor jong, minder jong, ouder en nog iets ouder een bijzonder fijn programma samengesteld. We spreken voorzitter Ewald Aaltink en PR-vrouw Leonie Smit over de voorbereidingen.

"En of Nijverdal bruisen kan! Dat hebben de voorgaande edities wel bewezen", vertelt Ewald Aaltink. "Dit jaar bieden we het grootste programma ooit in de geschiedenis van Bruisend Nijverdal. Vorig jaar zijn we gestart met een vernieuwd bestuur en ik ben trots op het werk dat het hele bestuur met hulp van de vrijwilligers in de commissies heeft verzet. Iedereen is al maanden vol passie en energie bezig om een voor iedereen zo mooi mogelijk programma neer te zetten."

"De feestweek in september raakt steeds meer ingeburgerd in de Nijverdalse samenleving", vult Leonie aan. "Vorige jaren trok ons feest dat altijd in de tweede week van september plaatsvindt ruim 10.000 bezoekers. We doen dit dan ook speciaal voor ons dorp, de gezelligheid en het elkaar ontmoeten. Het programma is heel veelzijdig, voor jong en oud. Apetrots zijn we op het programma voor de donderdagavond: Di-Rect."

Ewald: "Een optreden van één van de grootste bands in Nederland, zomaar in Nijverdal. Geweldig. Het mooie is dat het concert al vroeg op de avond begint. Rond 23.00 uur is de avond afgelopen, zodat werken op de vrijdag erna geen belemmering hoeft te zijn. Kaarten zijn nog steeds te koop via de website van Bruisend en bij de VVV."

Maar ook op de andere dagen is er een mooi programma. Bijvoorbeeld het BusinessFestival voor alle ondernemers op woensdagavond, het Kinderfestijn met Dolf Moed op de donderdagochtend en -middag, de Grootse Nijverdalse Pubquiz met ruim 100 teams en vele gave muziekoptredens. Vrijdagavond staan The Dirty Daddies op de bühne, zaterdagavond de bekende zanger Martijn Fischer en zondagmiddag de grootse zangeres MAAN. Bijgestaan door de lokale DJ's Lars en De Feestdirecteuren.

"Zondag sluiten we Bruisend Nijverdal af met een Nijverdalse familiedag. Die dag hopen we op mooi weer, want vele activiteiten vinden in het centrum plaats en natuurlijk in en rondom onze feesttent. Er is een brocante- & Boekenmarkt, een vinylmarkt en de winkels zijn geopend. Om 20.00 uur sluiten we de tent en kunnen de benen omhoog", lachen Ewald en Leonie. Tenslotte willen ze nog even alle vrijwilligers bedanken, want zonder de vele tientallen vrijwilligers geen Bruisend Nijverdal. En ook niet zonder alle ondernemers die ons feest sponsoren. Een grotendeels GRATIS feest als het onze kan alleen maar bestaan door draagkracht… Draagkracht door sponsoring vanuit het bedrijfsleven en draagkracht door de vele bezoekers welke voldoende drankjes zullen moeten consumeren!

Komt allen, 5 tot en met 9 september op het marktplein in hartje Nijverdal!

Afbeelding