Afbeelding
Foto: SNS

Scholen kunnen dromen uit laten komen bij Bruisend Nijverdal

De basisscholen in Nijverdal hebben enthousiast gereageerd op de oproep van Bruisend Nijverdal om deel te nemen aan het Kinderfestijn tijdens Bruisend Nijverdal 2018. In totaal komen er 1440 leerlingen op donderdag 6 september genieten van een voorstelling van Dolf Moed. Na de voorstelling ontvangen de deelnemende scholen per groep een kaart waarop ze, nadat er in de klas over gesproken is, een droom voor een ander kunnen opschrijven.

"De meeste dromen zijn bedrog", zong Marco Borsato. Maar vanaf 6 september is het voor de deelnemende scholen mogelijk om wel dromen uit te laten komen. Daarvoor hebben de Stichting Vang je Droom en SNS Nijverdal de handen ineengeslagen. Er zijn kinderen die dromen hebben die niet door hun ouders of anderen gerealiseerd kunnen worden. Dromen van kinderen, die denken dat hun droom nooit werkelijkheid kan worden en waarvoor de wereld er even niet zo kleurrijk uitziet. Vaak zijn het kinderen uit gezinnen waar niet veel geld is, kinderen die veel zorg hebben voor een medegezinslid (jonge mantelzorgers) of kinderen die niet meer thuis kunnen wonen, omdat er niet goed voor ze gezorgd kan worden.

Droomboom

De gekregen kaart kan in de maand september in de Droomboom gehangen worden. Deze boom is de gehele maand in de etalage bij de SNS aan de Willem Alexanderstraat 62 in Nijverdal te vinden. In oktober zullen een aantal dromen worden uitgekozen en door Stichting Vang je Droom en SNS gerealiseerd worden. Uiteraard is er ook een mooie prijs voor de klassen die deze uitgekozen dromen hebben aangeleverd.

Dolf Moed van de Theaterfiets speelt deze dag de voorstelling Avontuur aan zee. De aanvangstijden zijn besproken met de desbetreffende scholen. Het is dus niet meer mogelijk om je op te geven! De kracht van Theaterfiets zit in het samenspel van acteur Dolf Moed en zijn publiek. Hij weet zijn kijkers mee te slepen in zijn fantastische verhalen. Hij nodigt ze zelfs uit mee te spelen. Hierdoor krijgt ieder publiek zijn eigen unieke voorstelling. De schitterende decors en de mooie muziek van maken de voorstellingen van Theaterfiets tot een prachtige beleving.

De jonge Dolf, wil net zo worden als zijn vader. Zijn vader is een visser, die 's ochtends in alle vroegte naar de zee gaat. Dolf wil graag met hem mee. Maar dat mag hij nog niet. Dolf begint te dromen. Zijn dromen worden werkelijkheid. Hij ontmoet een vis die hem de weg wijst naar de zee. Dolf gaat samen met zijn publiek aan boord van een reusachtig schip, de Albatros. Het is een spookschip, dat zonder kapitein rondvaart over de zee. Kinderen veranderen in matrozen en beleven de mooiste avonturen. Ze belanden in een storm en zingen een zeemanslied. Ook ontmoeten ze een inktvis. Als Dolf uiteindelijk op de bodem van de zee terecht komt, wordt hij wakker. Hij ontdekt dat dromen en werkelijkheid dicht bij elkaar wonen.

Afbeelding