Afbeelding
Foto: GS Autosport

De Eurol Hellendoorn Rally "Shake Down" op het Keizerserf in Nijverdal

De "R" zit weer in de maand, de "R" van rally. In dat kader staat het Keizerserf in Nijverdal op zaterdag 8 september weer in het teken van autosport en de rallysport in het bijzonder. Meerdere teams presenteren zich, met de nadruk op de plaatselijke en regionale toppers. Ook is er aandacht voor streekgenoten die actief zijn in andere takken van de autosport, zoals op het circuit en in de autocross.

Vanaf 09.00 uur staan de auto's opgesteld tegenover de Hema, op de kruising van het Keizerserf en de Willem Alexanderstraat. Vanaf 10.00 uur verzorgt HOI Radio diverse uitzendingen live vanaf het Hema terras, met natuurlijk een voorbeschouwing op de Eurol Hellendoorn Rally en interviews met de diverse aanwezige rijders en navigators.

Rallyteams

Diverse teams hebben hun medewerking toegezegd. Velen zien dit evenement als een mogelijkheid zich te presenteren aan het publiek en een praatje te maken met hun fans en sponsoren. Deze mogelijkheid hebben ze tijdens de rally vaak niet. Een vaste waarde bij de Shake Down is de equipe Altena/Aaltink, dit jaar met een "nieuw" opgebouwde Opel Manta na een incident met een overstekende boerenschuur in de rally van Hardenberg. Voor het eerst aanwezig is de Mitsubishi Evo 4 van Angelique auf den Haar. Dit is dezelfde auto die Piet van Hoof bestuurt in het Nederlands Kampioenschap. Het Deltion College is vertegenwoordigd met de vertrouwde Mitsubishi Evo 10, wederom met Gerard Tijink achter het stuur. Bas van Kamperdijk is aanwezig met de Fiësta "proto" van V.d. Heuvel motorsport. Team Weversport komt met één van hun Skoda R5's, die in de Eurol R5 Challenge tijdens de rally ingezet wordt. Wellicht voor het laatst haalt Dennis Kuipers zijn Ford Fiësta WRC uit de schuur. De winnaar van de laatste 5 edities van de Hellendoorn Rally mag met deze auto helaas niet meer aan de start verschijnen in Nederlandse rally's. Misschien een laatste kans om deze unieke auto in het echt te zien!

Verschillende disciplines vertegenwoordigd

Naast de regionale smaakmakers op rallygebied zijn ook andere disciplines van de autosport vertegenwoordigd. De EK racetruck van het team Kreeft/Leverink komt naar Nijverdal, samen met de Ginaf van het Riwald Dakar Team. Cross Team Peter Cents Haarle is aanwezig met hun sprinter, door twee Hayabusa blokken aangedreven. Lohuis Autosport heeft diverse PTC auto's bij zich, naast de Golf die ingezet wordt in de endurance cup.

Deelnemen?

Wilt u met uw race/rally team meedoen aan de Shake Down op 8 september? Meld u dan aan bij Hema Nijverdal en presenteer uw team.

Afbeelding