Afbeelding
Foto: Emile Willems

Bruisen in een vernieuwend centrum

Nijverdal bruist weer als vanouds. Na een aantal lastige jaren is de weg naar boven duidelijk weer gevonden. Ondernemers, inwoners en gemeente hebben samen de schouders gezet onder de complete vernieuwing van het centrum. En hoewel we nog volop in de werkzaamheden zitten, laat het veelbelovende resultaat zich op verschillende plekken al zien.

Een paar jaar na de realisering van de tunnel en met een economische crisis achter de rug wordt de Grotestraat nu echt het domein van enthousiaste inwoners, ondernemers en toeristen die er met elkaar iets moois van maken.

Tal van activiteiten

Bruisend Nijverdal, dat op 5 september losbarst en Nijverdal tot en met 9 september in zijn greep houdt, past precies in dat nieuwe elan, dat nieuwe optimisme. De grote tent op de markt is gedurende vijf dagen the place to be. Voor ondernemers is er het businessfestival, kinderen laten zich vermaken met een eigen theaterspektakel, senioren genieten van een onvergetelijke meezingmiddag. Zondagmorgen bestaan kerkgrenzen niet meer en geniet iedereen van dezelfde bruisende oecumenische kerkdienst. Aan iedereen is gedacht.

Natuurlijk is er ook elke avond feest. Feest met gezellig eten en drinken en met een keur van aansprekende artiesten. Tel daarbij op de pubquiz en de brocantemarkt. En dat alles terwijl we nog nauwelijks bekomen zijn van een fantastisch weekend waarin deelnemers en toeschouwers hebben genoten van een de strongman- en –sisterrun in de prachtige omgeving rond Hellendoorn en Nijverdal.

Blij en trots

Nijverdal bruist echt weer. De terrassen zaten deze mooie zomer vol. Ondernemers namen en nemen nieuwe initiatieven. Ik merk een positieve insteek bij mensen op straat. Daar zijn we als college van burgemeester en wethouders blij mee en eerlijk gezegd ook wel een beetje trots op. Want er is de afgelopen jaren veel gebeurd en dat is allemaal tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van ondernemers, inwoners en gemeente. Die samenwerking willen we graag voortzetten.

Maar eerst gaan we met elkaar een paar dagen feestvieren. Deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en organisatie, ik wens u allemaal en bruisende week die ook in de periode erna nog effect heeft. Laten we het enthousiasme van deze week vasthouden en samen zorgen dat dit dorp en deze hele gemeente blijft bruisen.

Anneke H. Raven

Burgemeester