Afbeelding
Foto:

Plannen voor nieuw ondernemershuis

RIJSSEN - Op dit moment worden er plannen ontwikkeld voor het opzetten van een ondernemershuis in de kern van Rijssen. Businessclub Bij de Tijd trekt dit traject en het ziet er naar uit dat het ondernemershuis in het najaar van 2018 operationeel zal worden.

Het nieuwe ondernemershuis zal worden gevestigd op de bovenverdieping van de Ter Steegegroep aan de Reggesingel. Binnen dit ondernemershuis zal er ook aandacht zijn voor de startende ondernemer.

Plan van aanpak
De regionale participatiemaatschappij Wadinko heeft hiervoor een plan van aanpak opgesteld, waarbij ingestoken wordt op verschillende punten. Er wordt gericht op het aantrekken van goede, jonge werknemers voor zowel grote als kleine ondernemers, zichtbaar zijn voor de arbeidsmarkt, dit geldt met name voor bedrijven zonder werving- en selectieafdeling (recruitmentafdeling) en het opzetten van een Jong Rijssen-Holten talentprogramma om nieuwe krachten te blijven werven voor de toekomst. Ook moet er een promotiecampagne komen voor werken in Rijssen-Holten met gebruik van social media, maillijsten, studieverenigingen, universiteiten en stands op bedrijvendagen.

Samenwerking
Als initiatiefnemer van het ondernemershuis zal Businessclub Bij de Tijd het plan van Wadinko proberen te implementeren binnen het toekomstige ondernemershuis Rijssen.
Dick Tukkers