Gezellige acties tijdens maandagmarkt

RIJSSEN - Met ingang van maandag 3 september voeren de marktkooplieden van de maandagmarkt in Rijssen op iedere eerste maandag van de maand gezellige marktacties.

De eerste actie vindt plaats op de maandagmarkt van maandag 3 september. Voor de ingang van het gemeentehuis in Rijssen, zal een aparte marktkraam, voorzien van een grote parasol geplaatst worden, waar een kilogram Hollandse friszure Delbare appels zal word aangeboden voor de actieprijs van maar 25 eurocent!

Service
Woordvoerder Benno Nobbenhuis (40) is een van de bestuursleden van de maandagmarkt in Rijssen. Hij is al de derde generatie Nobbenhuis handelaren in textiel en ondergoed en hij staat al 20 jaar met zijn marktkraam in Rijssen en daarnaast ook nog eens op zes andere markten in de regio. Volgens Benno willen de marktkooplieden in Rijssen benadrukken, dat de klanten van de markt hun verse producten en goederen kunnen proeven en beleven, waarbij de handelaren op de markt goede service en gedegen advies verstrekken, en persoonlijk uitleg geven, en dit voor een haalbare prijs. " Dat is de grote kracht van de markt , " aldus Benno Nobbenhuis.

Zelfstandig
Sinds 1 april 2018 is de organisatie van de markten overgelaten aan de markt zelf, waarbij de kooplieden zelf bepalen aan welke koopwaar op de markt behoefte is. Deze verzelfstandiging van het marktgebeuren levert de marktkooplieden op jaarbasis geld op, nu de kosten van de marktmeester niet meer betaald hoeven te worden en de kooplieden zelf zorg dragen voor de afvoer van lege emballage en restmateriaal, dat in het verleden betaald moest worden afgevoerd door de gemeente.
Dick Tukkers