Afbeelding
Foto:

Jonge organisten op Monumentendag

RIJSSEN - Op zaterdag 8 september vindt in de Brusselzaal een bijzonder concert plaats, verzorgd door twee jonge organisten. Het is die dag Monumentendag, reden genoeg om ook in het gemeentehuis een concert te organiseren.

Het stadhuisorgel wordt bespeeld door Ard Jan Koster (22) en Erik Bakker (24). Beide organisten hebben al prijzen gewonnen tijdens concoursen. Zo won Erik Bakker de derde prijs tijdens het orgelconcours in Enschede (2012) en de eerste prijs tijdens het Quintus orgelconcours in Kampen (2011). Ard Jan Koster won eerste prijzen tijdens het orgelconcours in Den Ham (2015) en het Ars Musica Orgelconcours in Zaltbommel (2017).

Opleiding
Beiden werden opgeleid door stadsorganist Dick Sanderman. Ard Jan heeft nog steeds les op de Muziekschool en is één van de organisten van de Westerkerk, Erik woont tegenwoordig in Doetinchem en speelt daar ook kerkdiensten. Beide heren hebben een aantrekkelijk programma samengesteld, waarin het stadhuisorgel in al z'n veelkleurigheid tot klinken zal komen.

Concert
Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Stadsmuziek Rijssen en begint om 15.00 uur, de toegang is gratis. Wel is er een collecte aan de uitgang.De volgende activiteit van de Stichting Stadsmuziek is de jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling: die vindt plaats op zaterdag 29 september en voert langs de Schildkerk, de Brusselzaal en de Dionysiuskerk.