Afbeelding
Foto:

Sterke verhalen bij slot kappers-expo in Museum

RIJSSEN - Onder het motto "Hoodöanig?Met 'n tuufke!" staan maandagavond 17 september sterke kappersverhalen centraal vanaf 20.00 uur in 'n Koffiehook van het brandweermuseum. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur.

De tijdelijke zomerexpositie Haar! Hoofdzaak loopt bijna ten einde. "Nog een kleine week en dan wordt de wisselzaal weer leeggemaakt voor de najaarsexpositie van kunstenaar Henk Blokhuis,'' zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Maandagavond komen verschillende oer-menselijke aspecten van het kappersvak ter sprake. "We spreken over de legendarische kappers die Rijssen gekend heeft en welke legendarische verhalen daar bij horen natuurlijk. Ook over bepaalde gebruiken. In het pre-scheerapparaat tijdperk gingen mannen twee keer per week naar de kapper om de kin te laten scheren. Als je dat niet deed, dan liep je rond met 'nen board van dree dage'. Daar komt die uitdrukking vandaan om aan te geven dat iemand er soms wat slordig bij kon lopen.
We hebben komisch kappersbijdragen vanuit het publiek toegestuurd gekregen en Jan Zandbergen, de (s)limerickdichter van Hart van Rijssen leest een kappersgedicht voor."

Rond 9 uur kan gezamenlijk nog een bezoek aan de expositie worden gebracht. Toegang is gratis. Alleen voor twee keer koffie of thee met iets erbij wordt een kleine vergoeding van 4 euro gevraagd. Aanmelden mag maar is niet echt verplicht.