Afbeelding
Foto:

Nieuw kunstwerk op rotonde Reggesingel onthuld

RIJSSEN – Op zaterdag 8 september werd na 4 jaar werk het kunstwerk op de rotonde van de Reggesingel en de Verlengde Holterstraatweg onthuld. Het kunstwerk werd ontworpen door de Bornse kunstenaar Ruud Hallema.

Voorafgaand aan de onthulling van het beeld spraken burgemeester Arco Hofland en kunstenaar Ruud Hallema enkele woorden van dank. Ook de schenkers van het kunstwerk, de gezamenlijke transportbedrijven in Rijssen, kregen het woord namens Freddy Nijhof, president-commissaris van Nijhof-Wassink Groep. Daarna was het tijd voor de officiele onthulling van het nieuwe kunstwerk; een wereldbol met daar omheen gebogen buizen, gemaakt van zwart graniet. Het symboliseert transport, zowel lokaal, regionaal, nationaal en mondiaal.

Vier jaar
De onthulling valt samen met de Truckrun die die dag in Rijssen plaatsvindt. Dit benadrukt hoe Rijssen een transportstad is, vertelt Freddy Nijhof: "Misschien denkt u dat dit een simpel projectje is geweest voor de betrokken partijen. Ik kan u uit de droom helpen, het was zeker geen simpel project want al met al heeft het exact 4 jaar geduurd. Op 16 september 2014, bij het afscheid van Harry Hollering van de gemeente Rijssen werd dit kunstwerk al aangeboden en dachten we een akkoord bereikt te hebben." In de tussentijd gebeurde er veel, maar waar het om gaat is dat het uiteindelijk is gelukt. "Het eindresultaat is wat we wilden en daar draait het per saldo om, een mooi kunstwerk op de rotonde Veeneslagen. En dat kon alleen omdat genoemde betrokken partijen allemaal hun nek hebben uitgestoken."


Dank
Het kunstwerk werd uiteindelijk gerealiseerd met de medewerking van verschillende partijen. Onder andere de Rijssense transportondernemingen, Voortman staalbouw, de gemeente Rijssen-Holten en natuurlijk kunstenaar Ruud Hallema voor het ontwerp. Met terugwerkende kracht is dit kunstwerk te danken aan de inmiddels gepensioneerde Harry Hollering, voor wie dit kunstwerk een bedankt zou zijn voor de vele jaren aan inzet. Hollering mocht als gepensioneerd ambtenaar samen met Ruud Hallema en burgemeester Arco Hofland het kunstwerk onthulling door het doek te verwijderen.

Dick Tukkers