Afbeelding
Foto:

Geslaagde truckrun zet Rijssen-Holten op de kaart

RIJSSEN - Uitgezwaaid door vele belangstellenden, waaronder burgemeester Arco Hofland en gemeentesecretaris Arie van Eck van de gemeente Rijssen–Holten, vertrokken op zaterdagmorgen 8 september vanaf de Ozonstraat in Rijssen 240 vrachtwagens met aan boord ruim 200 medepassagiers met een handicap of verstandelijke beperking. In het kader van Rijssen 775 jaar stad werd hen de dag van hun leven bezorgd tijdens de truckrun!

Luid toeterend in diverse toonsoorten en hoogtes vertrokken de konvooien van steeds 30 vrachtwagens door de gehele gemeente Rijssen-Holten. De organisatie slaagde erin om de route dusdanig uit te stippelen dat de vrachtwagens alle bejaarden- en verzorgingstehuizen langs te gaan zodat ook de bewoners daarvan konden meegenieten van dit evenement. Langs de gehele route van rond de 50 kilometer was er grote belangstelling voor deze Truckrun, waarbij op sommige trajecten de konvooien twee keer voorbij kwamen. Dat is niet alleen genieten voor de bijrijders. Ook de deelnemende chauffeurs genoten met volle teugen van deze bijzondere rit.

Veel medewerking
Na afloop van de truckrun van zo'n 50 kilometer mochten zowel de truckrijders als hun tijdelijke passagiers een herinnering in ontvangst nemen van de organisatie. Een dankwoord mag worden uitgesproken voor iedereen die dit bijzondere evenement mogelijk heeft gemaakt. De vele vrijwilligers, de begeleiders van de konvooien, verkeersbegeleiders die het verkeer rondom het evenement in goede banen wisten te leiden hebben allen prima werk geleverd. Ook medewerkers van de politie hebben hun steentje bijgedragen door zorg te dragen dat alles in goede banen werd geleid.

Op de kaart
Het gehele team wist ervoor te zorgen dat deze dag werd ervaren als een prachtig evenement. Zowel de chauffeurs, de bijrijders als hun familieleden kijken positief terug op een heerlijke dag op de Truckrun Rijssen-Holten. De Truckrun heeft ervoor gezorgd dat Rijssen-Holten zich door dit prachtige evenement weer opnieuw duidelijk op de kaart heeft gezet. Een prestatie waar de organisatie met trots op mag terug kijken.

Dick Tukkers