Afbeelding
Foto:

Schaats- en skeelerpiste officieel geopend in Opbroek

RIJSSEN – Op vrijdag 7 september vond er in het Opbroek in Rijssen de officiële opening plaats van de fraaie nieuwe schaats- en skeelerpiste van de Schaats en Skeelervereniging Rijssen (SSVR) door een dertigtal Skeeleraars die bij de finish door het lint gingen.

B. van den Dijk van de SSVR richtte een woord van welkom aan de aanwezige bezoekers van deze officiële opening. Hij memoreerde dat het negentien jaar heeft geduurd voordat deze eigen locatie een feit is geworden. Hij gaf aan waar op welke locaties er overal werd geskeelerd en verhaalde daarbij ook de fusie met de ijsclub. Ook memoreerde hij dat er door een voormalige wethouder werd gezegd dat er 6 ton op de begroting stond voor een baan, maar de vereniging uiteindelijk maar een ton heeft mogen ontvangen. Toch overheerst blijdschap en dankbaarheid: "Wij zijn ontzettend blij met deze piste waarbij door velen ontzettend veel werk in is gestoken."

Onvergetelijke dag
Vervolgens werd het woord gevoerd door Mark van den Dijk, voorzitter van de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen. Hij gaf aan dat er bewust voor een skeelerbaan is gekozen en niet voor een zogenaamde combibaan. Bij deze piste geldt dat de lager gelegen buitenring dient als schaatsbaan. "We hebben het uitstekend gedaan voor een relatief kleine vereniging met ruim honderd leden. Hiervan bestaat driekwart van de achterban uit jeugd. We hebben nu een prachtige piste en verwachten dan ook een toeloop van leden uit Rijssen en omgeving. Het is voor ons bestuur en voor onze leden een onvergetelijke dag!" aldus de opgetogen voorzitter.

Wereldklasse
Tenslotte werd het woord gevoerd door sportwethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten. Hij sprak zijn bewondering uit voor deze fraaie skeelerbaan met de woorden "Dit is de is een baan van wereldklasse, en dat notabene in Rijssen!" Dit is bijzonder voor Twente, want er is alleen in het Gelderse Heerde een soortgelijke accommodatie aanwezig volgens de wethouder. En u ziet waar vasthoudendheid toe heeft geleid. Hij wenst zowel de Stichting als het bestuur van de Schaats en Skeelervereniging heel veel succes met dit fraaie resultaat.

Dick Tukkers