Afbeelding
Foto:

Seniorweb wijzigt dienstverlening

RIJSSEN - Seniorweb Rijssen gaar haar dienstverlening veranderen. De vraag naar algemene standaardcursussen neemt sterk af. Senioren gaan tegenwoordig meer gebruik maken van tablets en vooral smartphones. De organisatie heeft besloten om haar dienstverlening aan te passen.

Door de grote verscheidenheid in merken smartphones en tablets en de programma's waarop gedraaid word is een cursorische aanpak in groepen minder geworden. Er is tegenwoordig meer vraag naar een meer individuele en vraaggerichte benadering.

Cybercafe
Seniorweb gaat zich meer richten op het geven van een maandelijks cybercafe. Dit eerste cybercafe vind plaats op dinsdag 9 oktober, aanvang 14.00 uur bij de Rabobank in Rijssen. Voorzitter Jos Defilé zal voor de pauze een aantal onderwerpen behandelen, waaronder een korte inleiding over de aanpassingen bij Seniorweb en het instellingenmenu van smartphones en tablets. Ook zal aandacht worden geschonken aan de beveiliging van de smartphone. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de helft van de gebruikte smartphones niet is beveiligd. Er zal worden behandeld hoe u uw eigen toestel kunt beveiligen. Ook wordt deze middag laten zien hoe u gemakkelijk documenten terug vindt op de PC. Na de pauze bestaat de mogelijkheid om met vragen te komen die u bezig houden met betrekking tot de smartphone, tablet of PC. Aanmelden is niet nodig, de kosten bedragen 3.- euro per persoon, graag gepast afrekenen. Jos Defileert vertelt dat in de volgende cybercafés aandacht is over meer digitale wetenswaardigheden; wat is er en wat kan er? Ook is er tijd om onderlinge informatie uit te wisselen in een gemoedelijke sfeer waardoor ook van elkaar geleerd kan worden. Ook kunt u voorafgaande aan het cybercafe vragen in dienen die behandeld kunnen worden.

Inloopspreekuur
Het inloopspreekuur in het Stadskwartier blijft ongewijzigd. Ook de helpdesk voor hulp aan huis/ privéles blijft bestaan.
Dick Tukkers