Afbeelding
Foto:

Grote veiling bij Dorcaswinkel Rijssen

RIJSSEN - Woensdagmiddag 3 oktober organiseert de Dorcaswinkel aan de Nijverheidsstraat in Rijssen een grote veiling.

Kijkers en kopers kunnen er terecht van 's middags 15.00 tot 's avonds 20.00 uur. Naast de gewone verkoop, heeft het het team van de Dorcaswinkel een extra assortiment samengesteld dat 's avonds om 19.00 uur geveild zal worden door de bekende veilingmeester Rob van der Spek uit Enter.

Veiling
Volgens Ab Nieuwenhuis (links) en Jan van de Maat van de Dorcaswinkel is tot de extra openstelling besloten om de gang van het publiek naar de winkel erin te houden. "We hebben daar zeker niet over te klagen," zegt Nieuwenhuis, "maar je moet er wel wat voor doen om dat zo te houden. Vandaar deze extra openstelling met een mooi veilingmoment aan het eind."

Van der Spek
Veilingmeester Van der Spek zegde ook direct zijn medewerking toe. "Van der Spek was meteen enthousiast over deze veiling waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan de noodlijdende medemens in de wereld waarvoor de Dorcaswinkel zich al jaren succesvol inzet," zegt Jan van de Maat. "Dat er nauwelijks geld aan de strijkstok blijft hangen stimuleert de kopers, maar ook de vrijwilligers die belangeloos wekelijks vele uren werkzaam zijn in de Dorcaswinkel."

Aantrekkelijk
De kracht van de Dorcaswinkel in Rijssen is de overzichtelijke inrichting en de manier waarop het assortiment wordt aangeboden. "Alles wat hier wordt binnengebracht wordt zorgvuldig gecontroleerd. Kleding wordt gewassen, gestreken en gerepareerd voordat het in de rekken komt te hangen. Meubilair en apparatuur wordt gerepareerd. Onze kopers krijgen hier waar voor hun geld en dat dit gewaardeerd wordt kunnen we duidelijk merken."

Hergebruik
Dorcas Hulp & Ontwikkeling heeft intussen ruim 30 winkels over heel Nederland verspreid. "Die winkels zijn een begrip geworden. Het publiek weet ons te vinden. We bevorderen hergebruik van goederen én we helpen er onze medemens waar ook ter wereld mee," aldus NIeuwenhuis en Van de Maat.