Afbeelding
Foto:

Nationaal Integratiediner Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - Op donderdag 11 oktober vindt er in het Pius X College aan de Graaf Ottostraat 48 in Rijssen het Nationaal Integratiediner plaats van 17.00 uur tot 19.30 uur.

Tijdens dit diner komen mensen bij elkaar om elkaar te ontmoeten onder het motto; ''het verbinden van mensen, het vieren van verschillen en het benutten van kansen". Tijdens het diner komen mensen van verschillende nationaliteiten bij elkaar om elkaar te ontmoeten en elkaar te leren kennen. Eten verbindt, daarom koken tijdens het Nationale Integratiediner inwoners uit de gemeente Rijssen–Holten met verschillende achtergronden voor elkaar, voor u en om de kracht van het verschil te proeven!

Organisatie
Ik bracht een bezoek aan de organisatie van het Nationaal Integratiediner Rijssen-Holten bij het PiusX College, om te vernemen welke voorbereidingen er nodig zijn voor de realisering van dit diner. In de eerste plaats sprak ik met de gastheer van Pius X college directeur Pieter van Schilt, die zijn school spontaan ter beschikking stelde voor dit doel. Hij deelde mee dat hij zelfs een derde klas voor het vak Dienstverlening en Producten op TL niveau, laat functioneren om als gastvrouwen/heren voor de deelnemers van het Integratiediner op te treden. De leerlingen van klas 3D zullen naast hun aandacht voor de deelnemers ook zelf deelnemen en voor eten zorgen. Facilitair medewerker Herma Mulhof van Pius X zal de facilitaire zaken verzorgen.

Initiatief
Het organiseren van het Nationale Integratiediner in Rijssen-Holten is afkomstig van de vrijwilligers van het NID, de dames Sandra van Voorthuizen en Ester Wessels, met ondersteuning van Chantal Huisman medewerker van de gemeente Rijssen-Holten.

Aanmelden
Aanmelden voor het Nationale Integratiediner kan voor 9 oktober via: Nid.rijssen-holten@gmail.com. Aan de deelnemers een verzoek om een gerecht klaar te maken, warm of koud, voor ongeveer vier personen en dit mee te brengen, tijdens het diner. Bij aanmelding graag aangeven wat u klaar maakt.

Vragen en informatie
Neemt u contact op met Chantal Huisman, medewerker gemeente Rijssen-Holten via telefoon 0548-854426. Meer informatie over het integratiediner vindt u op www.nationaalintegratiediner.nl

Dick Tukkers