Afbeelding
Foto:

Abendmusik mit Buxtehude door Vocaal Ensemble Rijssen

RIJSSEN - Zaterdagavond 6 oktober voert het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman werken uit van Dietrich Buxtehude in de Dionysiuskerk in Rijssen.

Het belooft een indrukwekkend najaarsconcert te worden dat om 20.00 uur begint. Het thema van het programma is 'Abendmusik'.

Toelichting
Het fenomeen Abendmusik komt uit Duitsland en zal tijdens het concert nader toegelicht worden door de musicoloog dr. Marcel Zwitser. Zwitser geeft steeds een korte uitleg over de achtergronden van deze Abendmusiken. Ook dit jaar neemt The Utrecht Company of Music onder leiding van Karel Demoet de muzikale begeleiding van het Vocaal Ensemble Rijssen (VER) voor haar rekening.

Dionysiuskerk
Voorgaande jaren vonden deze succesvolle concerten altijd plaats in de Dorpskerk van Holten. Niet alleen veel Holtense liefhebbers van klassieke muziek kwamen hier op af, maar ook veel concertbezoekers uit Rijssen. "Dit jaar houden we ons najaarsconcert in de Dionysiuskerk (foto) in Rijssen," zegt een woordvoerder van VER.

Oorzaken
"We hebben altijd met heel veel genoegen in Holten geconcerteerd, maar er zijn verschillende zaken te noemen waarom de Dionysiuskerk kerk zich toch wat beter leent voor een concert als dit. Onder andere de ruimte die er is voor het koor dat met het orkest moet samenwerken. Daarnaast heeft het Vocaal Ensemble Rijssen al meerdere keren gezongen in de Dionysiuskerk en is er door veel luisteraars enthousiast gereageerd op de klank die deze kerk met zich meebrengt."

Kaarten
Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.vocaalensemblerijssen.nl of aan de kerk. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Van 12 tot en met 17 jaar bedraagt de toegangsprijs 5,- en volwassen betalen 12,50.