Natuurervaringsnacht

OMMEN - Op vrijdag 19 oktober organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Landschap Overijssel een speciale ervaringsnacht in de natuur voor jonge mensen.

Onder leiding van bushcraft experts en doorgewinterde boswachters gaan de deelnemers in de prachtige natuur nabij Ommen vuur maken, dieren van de nacht ontdekken, eten uit de natuur, frisse lucht ademen en overnachten onder de sterren. Tijdens deze doe-activiteit gaan jonge mensen en natuurgidsen/liefhebbers elkaar enthousiast maken over de natuur. Dit door juist samen actief in de natuur bezig te zijn. Ben je tussen de 16-35 jaar en wil je van doorgewinterde natuurexperts leren over de natuur? Dan ben je van harte welkom. Of ben je een natuurgids/liefhebber die graag wil leren wat jongeren leuk vinden aan de natuur, hoe je ze kunt boeien, wat ze er van weten en hoe ze het beleven? Doe dan mee! We overnachten in halfopen tenten onder de sterren. De activiteit vindt plaats in de prachtige natuur van Ommen. Deelname is kosteloos.

Thema's
Er komen veel verschillende aspecten van de natuur aan bod. Onder meer de stilte, het bushcraften, de heerlijk eetbare natuur, de boeiende sterrenhemel en natuurlijk de vele dieren die juist in de nacht actief zijn. Wil je meelopen? Denk dan in ieder geval aan warme kleding, goede schoenen, neem een slaapzak en matje mee, regenkleding, zaklamp en een zakmes. De organisatie zorgt voor eten en drinken.

Aanmelden
De tocht zal gehouden worden van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober. Deelname is gratis. De locatie is de Wolfkuil aan de Wolfskuil 15, 7731AP in Ommen. Dit ligt midden in het mooie bos. Aanvang is om 16.00 uur en het duurt tot 09.00 uur. Dit is inclusief diner en ontbijt. Aanmelden kan via www.natuurenmilieuoverijssel.nl. Mail voor meer informatie met Peter Adema, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl, of bel met 038-4250960.