Parkpinksterfestival

RIJSSEN - Het Parkpinksterfestival, de naam zegt het al. Een festival in het Volkspark en het Parkgebouw in Rijssen om op 2e Pinksterdag het feest van de Heilige Geest te vieren. Om, zoals de organisatie het omschrijft, 'een alternatief te bieden voor het jaarlijkse uitje naar de meubelboulevard'.

Jannie Douma, aanjager en voorzitter van het Parkpinksterfestival kijkt vol verwondering naar alles wat er op dit moment gebeurt. 'Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen tegelijkertijd hetzelfde idee hadden. Namelijk: we willen iets met Pinksteren en het moet interkerkelijk zijn. Iedereen moet zich welkom voelen, mensen uit alle kerken en van buiten de kerk.' Jannie: 'het idee ontstond vanuit het festival in Den Ham. Een fijne sfeer, veel mensen bij elkaar en één gemeenschappelijk doel: namelijk het vieren van de komst van de Heilige Geest. Ik dacht daar: dit moet ook in Rijssen komen en kunnen. Samen met Leonie Baan heb ik dit initiatief opgepakt en het werkt!' Inmiddels hebben ze een heel team van enthousiaste vrijwilligers om zich heen verzamelt en wordt op 10 juni 2019, op 2e Pinksterdag, het eerste Parkpinksterfestival in Rijssen gevierd.

Goed op weg
Op dit moment zijn ze qua organisatie al een heel eind. Wat, of wie, er vooral nog nodig zijn, zijn vrijwilligers. Op dit moment staat de organisatie te springen om meer mensen binnen het team Financiën, Beveiliging en Catering. Maar ook zijn er bijvoorbeeld voorleesoma's (opa's, ooms en tantes) nodig. Kortom: voel je je geroepen om mee te werken aan dit bijzondere evenement, en wil je de handen uit de mouwen steken, of ze gewoon vouwen, meld je dan aan als vrijwilliger! Ook zijn er altijd mensen nodig die praktisch meedenken en meehelpen. Iedereen die meer informatie wil of zich direct wil aanmelden, kan een mailtje sturen naar vrijwilligersparkpinksterfestival@outlook.com.