Afbeelding
Foto:

Nationaal integratiediner Rijssen-Holten

RIJSSEN - Het Nationaal integratie diner gehouden in Pius X College in Rijssen was een zeer sfeervol gebeuren. Vele bezoekers van verschillende nationaliteiten waren aanwezig in de goed gevulde zaal.

Vele gesprekken vonden onderling plaats en deelnemers hadden zoals afgesproken eigen gemaakte gerechten meegebracht. Dat viel erg in de smaak bij de deelnemers. Bij mijn rondgang door de zaal sprak ik achtereenvolgens met de familie Farijohi die een schaal linzen hadden gekookt met Bukger, het echtpaar Eveet Haddat met hun twee dochters hadden gezorgd voor een schaal met shoarma en de Rijssense Hilly Hofman had een oer- Hollands -recept bedacht, zij lepelde haar gasten griesmeelpudding met bessensap op. Zo was er deze avond voor elke deelnemer wat wils.

Voldaan
In zijn nopjes was ook de als gast aanwezige wethouder Ronald Cornelissen van de gemeente Rijssen-Holten. Volgens de wethouder had hij veel leuke gesprekken gevoerd over onder andere de toekomstverwachting voor deze jeugd, en daarnaast kreeg ook de sport een ruime plaats in de gesprekken met de wethouder . Een hele fijne avond aldus de wethouder en daarbij heb ik ook nog heel smakelijk gegeten. De organisatoren Sandra van Voorhuizen, Ester Wessels en Chantal Huisman spraken van een zeer geslaagde avond die in een uitstekende sfeer plaats vonden.

Dick Tukkers