Afbeelding
Foto: Picasa

Pursang werkt hard aan concert met Carola Smit

RIJSSEN – Het Rijssense popkoor Pursang werkt hard aan het komende concert met zangeres Carola Smit op 22 december in het Parkgebouw.

Maar eerst is Pursang zaterdagavond 27 oktober te zien en te horen op het podium naast de Schildkerk.

Spotlights
PR-man Ben Smeijers vertelt dat zaterdagavond een tweetal optredens worden verzorgd tijdens het licht-evenement Rijssen In The Spotlight. Dit lichtspektakel wordt georganiseerd door Toerisme Rijssen-Holten in samenwerking met de Rijssense ondernemersvereniging Habi. Een flinke bijdrage hiervoor is gekomen uit het jubileumfonds Rijssen 775 Jaar Stad.

Vrijkaarten
Volgens Ben Smeijers zingt Pursang een aantal popnummers zingen. "Uiteraard willen we dan ook ons grote concert promoten van 22 december met Carola Smit. We gaan ook een aantal vrijkaarten voor dit concert weggeven."

Repeteren
"Na de zomervakantie zijn we volop aan de slag gegaan. We repeteren fanatiek om op zaterdag 22 december een mooi concert neer te zetten. Wat dat betreft laten we niets aan het toeval over."

Sfeervol
Een groot aantal leden wordt ook ingezet om hun steentje bij te dragen. "Ze regelen allerlei zaken voor het concert. Er zijn ook extra repetities ingepland, want als je een beroemde zangeres bereid hebt gevonden te komen, dan wil je daar ook graag een mooi en vooral sfeervol concert mee geven."

Beleving
Tekst en zang moeten niets aan mankeren. "Daarnaast willen we ook een stuk gevoel en beleving presenteren. We doen dit door de aankleding van de zaal, maar ook buiten bij de entree. Als de mensen naar de zaal komen lopen, beginnen ze buiten al in de sfeer te komen."

Instrument
Daarnaast is ook de eigen koorgarderobe uitgebreid. "We geven als koor een concert maar Carola Smit als zangeres ook. Een aantal nummer zingen we samen. Daarbij worden we ondersteund door piano en saxofoon. En er komt nog een ander, spectaculair instrument ten tonele, maar dat is nog even een verrassing."

775 Jaar Stad
In het kader van Rijssen 775 Jaar Stad is er zaterdagmiddag en -avond van alles te doen in het centrum van Rijssen.