Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

Herman Klein Velderman (D66) wil tabaksgebruik in Rijssen-Holten aanpakken

RIJSSEN – D66-fractieleider Herman Klein Velderman wil het tabaksgebruik in de gemeente Rijssen-Holten aanpakken.

De D66-voorman liet zich donderdagavond in deze bewoordingen uit tijdens de discussie in de gemeenteraad over het alcoholpreventiebeleid.

Volgens Klein Velderman moeten de maatregelen om verslaving tegen te gaan en te voorkomen zich niet alleen beperken tot alcohol. "Het gaat over drugs, drank, maar ook roken. De hele verordening is bedoeld voor verbetering van de gezondheid van onze burgers." Klein Velderman stelde voor om het roken actief aan te pakken. "De controle op het naleven van de tabaksverkoop mag strenger. En dat kan heel goed helpen. Kijk maar naar de snelheidscontroles. Dat helpt, want ook daar zijn hardrijders ook zo aan de beurt." Klein Velderman zei dat de gezondheid van de mensen in het geding is. "Als op dit gebied overtredingen worden geconstateerd, dan kan er opgetreden worden door de Voedsel- en Warenautoriteit."

Burgemeester Arco Hofland zei dat de gemeente niet werkloos toeziet op het gebied van het tabaksgebruik. "In Groningen wordt geëxperimenteerd met rookvrije zones. Den Haag discussieert daar nog over en dat wachten we af. We gaan op dit gebied niet gericht opsporen, maar als we overtredingen vaststellen, dan wordt dat wel doorgegeven."