Afbeelding
Foto:

Rijssen heeft grote behoefte aan nieuwe Noabershof

RIJSSEN – Er bestaat in Rijssen grote behoefte aan een Noabershof.

Dat bleek dinsdagavond niet alleen uit de overvolle Parkzaal die Rabodirecteur Hans Brinks kon verwelkomen, maar ook uit de gehouden peilingen onder het publiek.

Uitslagen
De uitslagpercentages toonden ondubbelzinnig aan dat heel veel mensen op zoek zijn naar een woonvorm waarin ze samen oud kunnen worden en ook oud kunnen zijn. De Stichting Noabershof Riessen lijkt de spijker op de kop te hebben geslagen met de nieuwe woonvorm waarin jongeren en ouderen samen zelfstandig kunnen wonen zonder privacy in te leveren. De eerste locatie die voor het realiseren van de nieuwe woonvorm in aanmerking zou kunnen komen is het terrein achter hervormd centrum Sion aan de Vermeerstraat waar kinderdagverblijf Pinkeltje was gevestigd.

Olst en Zwolle
Noabershof Riessen is niet over een nacht ijs gegaan. Samen met de Rabobank Rijssen-Enter en het gemeentebestuur zijn dergelijke bestaande woonvormen in Olst en Zwolle bezocht. Bewoners van deze projecten waren aanwezig.

Jong en oud
Een noabershof kan bestaan uit senioren. Maar de bewoners kunnen ook voor een gemengde groep kiezen. Uit de peiling onder de bezoekers bleek dat bijna 80 procent voorstander was voor jonge en oudere bewoners die elkaar over en weer van dienst kunnen zijn. Verder wezen de stemmingspercentages uit dat ruim de helft van de aanwezigen voorkeur geeft aan een locatie aan de rand van de bebouwde kom, een kwart wil liever in het centrum wonen en ruim 13 procent elders binnen de bebouwde kom.

Woonbehoeften
Gespreksleider Arjan te Lintelo loodste sprekers en hoorders met vaart door het informatieve programma. De wethouders Ben Beens (sociaal domein) en Roland Cornelissen (woningbouw) werden geconfronteerd met een duidelijk beeld van de woonbehoeften in Rijssen.

Vriendenopgave
Tientallen mensen hebben zich intussen opgegeven om Vriend van de Noabershof Riessen te worden. Tegen een gering bedrag per jaar word je dan volledige op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Het opgeven kan via de website van de Noabershof Riessen: www.noabershofriessen.nl