Afbeelding
Foto:

Dominee Kees van Velzen

NIJVERDAL - Op vrijdag 9 november is er een studieavond met dominee Kees van Velzen, de spreker voor de stichting Christenen in Israël. Hij spreekt over het onderwerp: ''Heer, herstelt U in deze tijd het koningschap voor Israël?''.

''Heer, herstelt U in deze tijd het koningschap voor Israël?'' was de vraag van de discipelen aan de Here Jezus in Hand. ''Here herstelt Gij in deze tijd het koninkrijk voor Israël?'' Israël is onder alle volken verstrooit geweest en keert weer terug naar Israël. Israël is het enige volk uit de oudheid dat nog steeds bestaat, inclusief hun taal en hun tradities. Een teken van Gods onveranderlijke trouw en zijn almachtig handelen. De Here God vertrouwde dit volk zijn onfeilbare woord toe. Onze verlosser en koning Jezus Christus is Jood uit de Joden, geboren en getogen in Israël. Zijn wederkomst is nabij gekomen en ook het koningschap over Israël komt weer in zicht.

Dominee van Velzen werkte jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg bij de Evangelische Omroep. Hij was betrokken bij de Nederland Zingt- avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Hij kon zijn talenten daarvoor al eerder benutten als voorgangen in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagde spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Kom ook
De bijeenkomst vindt plaats in Het Centrum, Constatijnstraat 7A in Nijverdaal. studieavond begint om 12.00 uur en de toegang is gratis.