Afbeelding
Foto:

Twentsewens Ambulance op zoek naar wensen

TWENTE - De Twentsewens Ambulance vervult regelmatig mooie, ontroerende wensen voor mensen die aangewezen zijn op liggend vervoer. Bijvoorbeeld chronisch of terminaal zieken. Het gaat dan vaak om relatief 'kleine' wensen die vaak van grote emotionele waarde zijn. Bijvoorbeeld nog een keer naar het strand, een voetbalwedstrijd of aanwezig zijn bij een trouwerij van familie.

De Twentsewens Ambulance vervult dit soort wensen in heel Overijssel. Gratis, zonder kosten voor de reiziger wiens wens in vervulling gaat. Dit is mogelijk dankzij de vele steun van donateurs en de inzet van vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Veel mogelijk
Er is zeer veel mogelijk om een wens in vervulling te laten gaan. De coördinatoren van de Twentsewens Ambulance helpen dan ook graag om ieder dagje uit onvergetelijk te maken. Ook voor de familie die hier veelal in enige capaciteit betrokken bij is. De Twentsewens Ambulance is inmiddels meer dan tien jaar actief en beschikt over een brede kennis en ervaring met dit soort uitjes. Tevens hebben zij met dank aan de vele sponsoren ook bijzonder goed uitgeruste ambulances om dit vervoer op een veilige, professionele manier uit te voeren.

Aanvragen
Het aanvragen van een wens voor een chronisch zieke of (pre)terminale reiziger kan geheel digitaal. Na het indienen van de wens bekijken de vrijwilligers van de TWA de mogelijkheden en verzorgen een rit. De TWA onderhoudt nauwe contacten met diverse wenslocaties zoals musea en recreatieparken. Zo kunnen zij u mogelijk ondersteunen om de kosten te verlagen of wachtlijsten te verkleinen. Natuurlijk verzorgen zij ook het ambulancevervoer naar kosteloze wensevenementen zoals het bijwonen van een verjaardag of naar het strand. Het aanvragen van een wens kan via https://twentsewensambulance.nl/wens-aanvragen/ . Het is wel belangrijk om vooraf zelf al goed na te denken over de wens en hoe deze gerealiseerd kan worden. Immers, de TWA is met name gericht op het vervoer.

Tegenslag
De TWA is ook bijzonder dankbaar voor de steun die zij zélf ontvingen het afgelopen jaar. De TWA werd eind 2017 getroffen door brand, wat een grote impact had op de organisatie. Inmiddels zitten zij op een mooie locatie in Hengelo.