Afbeelding
Foto:

15 natuurlessen op de Constantijnschool

RIJSSEN - Tijdens het aantreden van een nieuw bestuur van het Instituut voor Natuuractiviteiten afdeling Rijssen-Holten (IVN) heeft dit nieuwe bestuur vastgesteld dat hun speerpunt is: ''Educatie''. Reden hiervoor was de gedachte 'wie de jeugd heeft, heeft de toekomst'.

Er deed zich een mooie gelegenheid voor om dit in de praktijk te brengen, doordat de directie van de Constantijnschool heeft verzocht om een vijftiental natuurlessen te verzorgen op vrijdagmiddag op de school. De lessen duren ongeveer 75 minuten. De klas bestaat uit 14 leerlingen en een begeleider/leerkracht. De bedoeling van de lessen is om gedurende dit lesuur iets te vertellen in de breedste zin van het woord over de natuur. Er wordt aandacht geschonken aan: zonnestelsel, wereldtijdpad, afval en duurzaamheid, Staatsbosbeheer, uilen en paddentrek.

Enthousiaste leerlingen
Voor een enthousiaste klas beet voorzitter Wim Baan op vrijdag 2 november de spits af met een presentatie over ons zonnestelsel. De lessen worden verzorgd door: Wim Baan, Keest Wolffenbuttel, Ineke Kerkhof, Albert Oortgiesen, Bert de Jong en Joop Kamperman.

Dick Tukkers