Afbeelding
Foto:

Steptocht van
Rijssen naar Uden

RIJSSEN - Op 22 november vertrekt vanaf de Fakkeldrager een groep jongeren samen met de jongerenwerkers Arjan Slagman en Ruben Bolink om op de step een fikse steptocht af te gaan leggen. Zij gaan met een kleine 20 mensen op pad voor het goede doel. Het doel dat zij gaan sponsoren met deze tocht is de 'Stichting Steun 22Q11'. Deze stichting heeft tot doel om de bekendheid van het '22Q11 deletie syndroom' te vergroten. Dit onbekende syndroom is na down het meest voorkomend.

Bij het syndroom horen veel kenmerken die in meer of mindere mate kunnen voorkomen bij de patiënten. Lieke Slagman, dochter van Arjan Slagman, heeft het 22Q11 syndroom en mede daardoor willen familie en jongeren de handen ineen slaan om aan aandacht hiervoor te werken. De tocht die is uitgezet staat geheel in het teken van 22 en 11.

Programma
Op 22-11 vertrekt de groep om samen 22 keer 11 kilometer te gaan steppen (242 km dus!). Het vertrek is op de 22ste vanaf de Fakkeldrager rond 19:00 uur. Een van de wethouders heeft toegezegd het startschot voor deze heldentocht te komen geven. Veel mensen en bedrijven hebben al een financiële sponsoring gedaan, maar ook in het materiële wordt de ploeg flink geholpen. Zo stelt de Wilgenweard de steps gratis ter beschikking. De groep zal na het startschot door de wethouder vertrekken richting Uden (Brabant). Hier is de Stichting Steun 22Q11 gehuisvest. Zij moeten daar op de 23ste rond het middaguur zijn. Sommige deelnemers van de groep gaan de hele tocht steppen, anderen gebruiken samen één step. Daarnaast zijn er een twee- of drietal auto's die de ploeg begeleiden en onderweg voor de inwendige mens zorgen. Na ontvangst in Uden, waar een lunch op de ploeg wacht en de cheque aan de stichting overhandigd zal worden, zal de ploeg de terugweg aanvangen. Hierbij zal gestept worden tot aan Arnhem, waar de stepploeg in de Opstandingskerk te gast zal zijn. Diner, overnachting en ontbijt is de ploeg toegezegd. Na het ontbijt op de zaterdagochtend zal de groep dan naar Rijssen steppen om op de avond weer bij de Fakkeldrager aan te komen. Al met al een hele onderneming voor de groep. Als voorbereiding op de officiële steptocht vond op 9 november er een oefentocht plaats door de groep vanaf de Fakkeldrager.

Geweldig
Arjan vindt het geweldig dat bijna de hele bakfietsploeg weer mee wil om voor dit doel weer drie dagen vrije tijd in te leveren. De vertering voor onderweg gaat uit eigen zak, zodat de sponsorpot maximaal gevuld blijft.

Wilt u doneren?
Wilt u de groep nog motiveren en de patiënten met 22Q11 helpen door de bekendheid te vergroten kijk dan op: http://pif.one/22q11steptocht. Doneren kan al vanaf € 1, -. Op Facebook is de groep te volgen op hun eigen pagina.

Dick Tukkers / Arjan Slagman