Afbeelding
Foto:

Sinterklaasintocht in centrum Rijssen

RIJSSEN - Ook dit jaar heeft ondernemersvereniging HABI Sinterklaas en zijn Pieten uitgenodigd voor een bezoek aan de stad Rijssen.

Op de dag dat Sinterklaas in Nederland voet aan wal zet, komt hij ook naar Rijssen. Samen met bijna 50 Pieten komt Sinterklaas naar het centrum. Dat is hard nodig om alle schoenen van die lieve kinderen uit Rijssen gevuld te krijgen.

Pietengebouw
Om 12.30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten in het Pietenhuis aan de Rozengaarde (naast de Bibliotheek). Hier is er even tijd om Sinterklaas een handje te geven of met hem op de foto te gaan. Om 12.50 uur vertrekt Sinterklaas in een stoere pick-up truck vanaf de Rozengaarde voor de optocht. De stoet zal onder begeleiding van de muzikanten van dweilorkest de 'Kamgoarn Klösse' de toer vervolgen.

Route
De route Julianastraat, Enterstraat, Kerkstraat, Rozengaarde, – Europaplein, Bouwstraat, Hoge Walplein, Haarstraat naar het podium op het Schild. De verwachting is dat Sinterklaas hier rond 13.15 uur aankomt.

Schild
Op het Schild starten juf Suus en juf Rianne om 13.00 uur met het programma. Samen met burgemeester Hofland zullen ze Sinterklaas welkom heten in de stad Rijssen.

Huis van sinterklaas
Om 13.35 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten vertrekken naar het Huis van Sinterklaas om zijn nieuwe huis te bekijken. Sinterklaas logeert dit jaar op de hoek van het Schild/Julianastraat (naast Eshuis Mode). Hier kunnen verlanglijstjes, kleurplaten, tekeningen of een brief aan Sinterklaas in de bus worden gedaan. Rond 14.00 uur gaat de Sint slapen en komt er een einde aan het officiële programma.

Programma
Om 12.30 uur wordt Sinterklaas welkom geheten, 12.50 uur vertrekt de stoet, 13.00 uur start het programma op het podium, 13.15 uur is Sinterklaas op het Schild, 13.35 uur vertrekt Sinterklaas naar huis.

Kleurwedstrijd
Op de site van sintinrijssen is een leuke kleurplaat te downloaden deze is tot en met 22 november a.s. in te leveren bij het Sinthuis. Op zaterdag 24 november a.s reikt Sinterklaas zelf de prijzen uit!

Nieuws
Kijk voor het laatste nieuws op: www.sintinrijssen.nl.