Afbeelding
Foto:

Dag van de mantelzorg in Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - Op de maandagmarkt van 5 november in Rijssen ontmoette ik wethouder Ben Beens in het kader van de Dag van de Mantelzorg. De wethouder was op de markt aanwezig in gezelschap van mantelzorgassistenten, met als doel om een praatje te maken met Mantelzorgers en zette hen eens extra in het zonnetje te zetten door hun een roos aan te bieden.

De jaarlijkse dag van de Mantelzorg was op 10 november, waarbij alle mantelzorgers centraal staan. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om hen in het zonnetje te zetten en ze een stuk erkenning en waardering aan te bieden. Uit de gesprekken met wethouder Ben Beens en zijn assistentes bleek dat de meeste mantelzorgers die zij spraken, het vanzelfsprekend vinden om voor hun naaste te zorgen.

Wat is Mantelzorg?
Mantelzorg is alle vrijwillige hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit de directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingbewoners zijn meegenomen. Mantelzorg is hulp de verder gaat dan de zogenaamde 'gebruikelijke hulp'. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag voor iemand en verrichtten soms verpleegkundige handelingen. Zij kunnen hier niet zomaar mee stoppen.

Holten
Naast hun bezoek aan de markt in op maandag Rijssen bracht de wethouder op vrijdag 9 november een bezoek aan Holten, om ook daar de mantelzorgers te bedanken voor hun inzet.

Dick Tukkers