Afbeelding
Foto:

Record deelnemers Sans Online Crossloop

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag 10 november was een prachtige dag om te sporten. Hardlopen welteverstaan. Deze middag werd de Sans Online Crossloop georganiseerd door AV Rijssen.

De locatie is prachtig, tegen de bosrand aan en de accommodatie is van alle gemakken voorzien. De inschrijving liep boven verwachting goed en de dames waren dan ook druk bezig om alle atleten van startnummers te voorzien. Om hen heen kijkend zagen de bezoekers een prachtige atletiekbaan waar heel veel zorg is besteed aan de aankleding voor deze wedstrijd. Deze aankleding is mede mogelijk gemaakt door meerdere sponsoren :Hoofsponsor Sans Online, Step One uit Borne, Inperson, Kievitsport uit Hengelo, Autobedrijf Schippers en de SNSbank.

Startschot
De tien kilometer ging van start met vier mooie rondes van 2,5 kilometer door het prachtige bos van Rijssen. Wie gaat dit winnen? Het is een spannende strijd, de mensen aan de kant genieten op en top! Na vier uitputtende rondes komen de eerste atleten over de finishlijn; even kort de uitslagen. Bij de mannen won Danny Koppelman uit Hoge Hexel met een eindtijd van 32,48, gevolgd door Leon Sanderman uit Rijssen en Nick Zwienenberg uit Nijverdal. In de categorie 'mannen 40' won Henk Smalbrugge uit Hasselt met 35,59, op twee minuten afstand gevolgd door Mark Saathof uit Nijverdal en Martijn Schutteman uit Rijssen. Bij de 'mannen 50' zette Eric Borg de snelste tijd met 37,49, gevolgd door Wilco Mars en Hans Jansen. Bij de 'mannen 60' schreef Holtenaar Richard Beldman de beste tijd met een mooie 44,44. Theo Wegdam en Paul Wind kwamen als tweede en derde binnen. Bij de vrouwen werd de snelste tijd gezet door Jorina Braamhaar uit Hengelo met 44,15, gevolgd door Linda Eektimmerman en Sabine Wassink.

Jeugd
De volgende categorie was de jongens en meisjes in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar, zij gaan 2,5 km lopen (1 ronde). Deze crosswedstrijden zijn voor de jeugd erg belangrijk, ze worden hier sterk van, zodat ze daar veel profijt uit kunnen halen bij het indoorseizoen. Ook dit is een spannende wedstrijd en na ongeveer 8 minuten komt de eerste al in zicht! Het is Jan Hiltjesdam uit Rijssen, die met een tijd van 8.03 sterk over de finishlijn gaat, gevolgd door Matthijs Klaasboer van Daventria die netjes tweede werd met een tijd van 9.02 en nèt iets eerder is dan Niels van de Heuvel uit Rijssen , die als 3e finisht (9.02) Bij de meisjes gaat de strijd om de 1e plek tussen Jasmijn Postma uit Nijverdal en Roos Goorman van Daventria, waar Jasmijn wint (10.44), Roos tweede werd (10.46) en Sylvie Meesters volgt met een tijd van 11.11.

Jongste lopers
Om 14.30 uur begon de wedstrijd van de jongens en meisjes t/m 9 jaar, die een afstand van 1,5 kilometer moeten lopen. Het is Per Bakker die bij de jongens wint! (5.45), daarna Pim Knapen uit Holten (5.51) en als derde Kris Nijzink uit Rijssen (5.53) Bij de meiden was er een overduidelijke winnares: Julia Seppenwoolde uit Rijssen (Atletics Nijverdal)met een mooie tijd van 6.25, de tweede dame komt al snel in zicht, dit is Carmen Bruinsma (Atletics Nijverdal) die met een mooie tijd van 6.34 over de streep komt, en met maar 11 seconden later de derde dame, Sophie Willems met een tijd van 6.45. De volledige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl en op de social media kanalen van de Sans Online Crossloop.