Afbeelding

EFC PW 1885 uit Enschede verslaat Sportclub met 2 - 1

RIJSSEN - Na de wedstrijden van afgelopen weken heeft Sportclub de aansluiting bij de top verloren.

Zaterdag werd ook nog de wedstrijd tegen een van de betere teams op de rol: EFC PW 1885, de Enschedese Football Club Prinses Wilhelmina, opgericht in 1885, doorgaans aangeduid als PW. Aan de andere kant valt dit seizoen op dat alle teams dicht bij elkaar blijven en bij winst doe je dan zo maar weer mee om de prijzen.

Hoewel Sportclub goed van start gaat, komt het toch met 1-0 achter in de 22-ste minuut. De verdediging van Sportclub heeft het uitermate moeilijk met de lengte van PW. Na 3 minuten trekt Sportclub de stand weer gelijk. Omdat er een blessure is, wordt de bal over de zijlijn getrapt. Bij de hervatting komt de bal bij Tijs Theijink die richting het doel van PW schiet: 1-1. Tijdens alle verwarring vangt Devlin Roesink de bal om hem terug te bezorgen bij PW en hij krijgt daarvoor prompt geel. Om alle misverstanden weer uit de wereld te helpen, mag PW de 2-1 maken en kan de wedstrijd verder.

Na de rust zet Sportclub druk. Dat leidt bij PW tot vele kleine blessures en een dito afname van de speeltijd. Voor Sportclub leidt de getoonde inzet tot diverse kansen, die helaas niet worden benut. Om de wedstrijd te laten kantelen worden de wissels ingezet. In de 46-ste minuut komt Julian Bouwman voor Dirk Oosthoek in de plaats. In de 68-ste minuut wordt de moegestreden Theijink gewisseld voor Mathijs Tempert. Jasper Kreijkes komt er tot slot in voor Devlin. Deze zet er geweldig de sokken in maar kan de aansluitingstreffer niet maken. Sportclub zet tot slot alles op alles, neemt risico om de gelijkmaker af te dwingen wat verkeerd afloopt. PW scoort de derde in de 88-ste minuut en daarmee is de wedstrijd gespeeld. Op papier boekt PW dus een duidelijke overwinning, maar Sportclub had vandaag een gelijkspel verdiend.

Op 26 oktober tekenden Sportclub Rijssen en Intersport directeur Ramon Zomer uit Nijverdal een contract waar mee Sportclub verzekerd is van weer 4 jaar levering van de Shirts van Hummel (foto).