Afbeelding
Foto:

Dwarsfluit, zang en orgel in de Brusselzaal

RIJSSEN - Donderdag 22 november is het laatste concert van 2018 in de Brusselzaal van het gemeentehuis.

Het programma is zeer gevarieerd: muziek van Böhm, Leclair, Purcell en vader en zoon Bach. De uitvoerenden zijn fluitiste Marijke de Jong, zangeres Agnes Pouw en organist Gerard Harbers.

Harbers is oud-Rijssenaar en woont al twaalf jaar in Apeldoorn. Op jonge leeftijd kreeg hij les. Zijn latere leermeesters waren Gerard Keilholtz, Dick Sanderman, Sietze de Vries en Jos van der Kooy. Harbers volgde geen conservatoriumopleiding, maar door jarenlange studie bereikte hij een uitstekend niveau. Ook nu volgt hij nog literatuur- en improvisatielessen bij Gerben Mourik. Als begeleider werkt hij regelmatig mee aan koorconcerten en cd-opnames. Harbers is organist van de Gereformeerde Gemeente in Apeldoorn.

Fluitiste Marijke de Jong studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Utrecht. Ze behaalde haar masterdiploma, volgde nog diverse masterclasses en speelde ze in ensembles op zowel nationale als internationale podia. De Jong heeft haar eigen lespraktijk in Veenendaal.Zangeres Agnes Pouw kreeg les aan de Schumann Akademie in Zwolle en was als freelancer verbonden aan verschillende (semi)professionele ensembles, waaronder het Margaretha Choir, Consensus Vocalis en het Dutch Baroque Vocal Consort. Agnes treed vaak op solist en heeft een lespraktijk in Apeldoorn.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, met een collecte bij de uitgang. Richtlijn voor de bijdrage is 5 euro. Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het stadhuis. Navigatieadres voor de parkeergarage: De Hagen 15 Rijssen.

Voor het nieuwe jaar heeft de Stichting Stadsmuziek Rijssen alweer veel plannen ontwikkeld. Jong talent speelt een grote rol in de serie van 2019. Zo zullen onder meer organist Maurits Bunt en zijn verloofde Lisa Groothedde (panfluit en zang) optreden, het orgeltalent Maarten Wilmink uit Borne, Rijssense pianiste Laura Troost met klarinettiste Mia Kogelman.

Uiteraard is stadsorganist Dick Sanderman weer van de partij, onder meer tijdens de jaarlijkse orgel- en beiaardwandeling in september. Onder de vlag van de Stichting Stadsmuziek vinden ook de activiteiten rond het carillon in de toren van de Schildkerk plaats.