Afbeelding
Foto:

Rijssen-Holten scoort met schoon winkelgebied

RIJSSEN-HOLTEN - De uitslag van de Schoonste Winkelgebiedverkiezing verscheen eind oktober. De zevende plek in de categorie kleine gemeenten was voor de Gemeente Rijssen-Holten. Zij kregen een gemiddelde schoonscore van een 7,7.

De stichting Nederland Schoon werkt al jaren aan de bestrijding van zwerfafval en werkt aan een schone en zwerfafvalvrije omgeving. Door hier op ludieke manier aandacht voor te vragen, probeert de stichting consumenten, bedrijven en gemeenten te bewegen om hun leefomgeving schoon te houden. Dit doen zij onder andere door het organiseren van diverse activiteiten zoals de jaarlijkse Schoonste Winkelgebied Verkiezing. In de categorie kleine gemeenten eindigde de de gemeente Rijssen-Holten hierbij in de top tien van de schoonste winkelgebieden.

Categorieën
Afgelopen zomer deed de gemeente Rijssen-Holten mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Bezoekers werd gevraagd hoe schoon ze het winkelgebied over het algemeen en op het moment ervoeren. Deze scores werden gemiddeld tot de schoonscore. Met een schoonscore van een 7,7 eindigde Rijssen-Holten op de 7e plek. De winkelgebieden werden beoordeeld op verschillende categorieën, te weten: de beleving van de bezoekers, hoe schoon bezoekers het winkelgebied vonden, het beheer, de inrichting, de beleving van de winkeliers en de verschillende kenmerken van het winkelgebied. Van de ondervraagde bezoekers gaf 98,2% Rijssen-Holten een voldoende in de categorie schoon. Op de website Nederlandschoon.nl zijn de scores van alle deelnemende gemeenten terug te vinden.