Afbeelding
Foto: ANNAUF

Wandelaars kuieren deur na Diepe Hel Holterbergloop

HELLENDOORN - 16 weken is er getraind voor de ZorgSaam wandeltocht 'Kuier deur…de Diepe Hel. Deze wandeltocht van 10 kilometer was eind oktober het voorlopige hoogtepunt voor de wandelaars van Kuier deur, het 'starten met wandelen' project. Het project is afgelopen maar de wandelaars in Hellendoorn kuieren deur!

Maar liefst 65 wandelaars deden mee met de wandeltrainingen van Kuier deur. In juli werd onder begeleiding van wandelbegeleiders voorzichtig gestart met 4 x 5 minuten wandelen. Geleidelijk aan werden de trainingen uitgebouwd. Daardoor lukte het om met bijna de hele groep wandelaars fit aan de start te staan en zonder problemen te finishen bij de wandeltocht van de Diepe Hel Holterbergloop.

We gaan door!
Op vier 'beweeghaltes' in de gemeente Hellendoorn gaan de wandeltrainingen van Kuier deur door. Wandelliefhebbers kunnen kiezen tussen beweeghaltes waar tussen de 5 en 10 kilometer wordt gelopen en een beweeghalte voor een kortere en rustiger training van maximaal 60 minuten. "We vinden naast het wandelen gezelligheid en omzien naar elkaar belangrijk zegt Jo Hobert, één van de wandeltrainers. We zijn nu aangehaakt bij de wandelvereniging Haarle, maar blijven met de wandeltrainers van het Kuier deur project onze eigen groepen begeleiden. Wie wandelen, genieten van de natuur en gezelligheid van een groep belangrijk vindt, is van harte welkom bij ons."

Beweeghaltes
Op drie beweeghaltes wordt gestart voor trainingen waarbij tussen de 5 en 10 kilometer gelopen wordt; Maandag wordt gestart bij ZorgSaam in Hellendoorn, donderdag bij de Wilgenweard en vrijdag vanaf Kronnensommer in Hellendoorn. Op vrijdag is de Pas in Haarle het startpunt voor de kortere training van 60 minuten. Alle wandeltrainingen starten om 9.00 uur.

Starten met wandelen
Voor mensen die nu nog niet of nauwelijks wandelen wordt vanaf 7 december bij ZorgSaam Hellendoorn een nieuwe 'starten met wandelen' groep gestart. Tussen 9.00-10.30 uur wandel je onder begeleiding van twee begeleiders. Er wordt met een korte afstand gestart. Het doel is om na een aantal weken 5 kilometer te kunnen wandelen. Meer informatie over alle trainingen is te vinden op www.kuierdeur.nl.