Afbeelding
Foto: Arjan Baan

Familie Pas uit Rijssen een zorgzame familie

RIJSSEN - Familie Pas is een zorgzame familie. Drie personen uit hetzelfde huisgezin zijn allemaal werkzaam bij dezelfde werkgever in de zorgbranche.

Bij Woon- Zorgcentrum Maranatha doet zich het unieke geval voor dat drie personen uit hetzelfde huisgezin werkzaam zijn bij dezelfde werkgever. Moeder Desiree Pas-Bal als verpleegkundige en EVV'er (verpleegkundige die binnen het team'' Wijkverpleging '' verantwoordelijk is voor de zorg rond de zorgdrager), zoon Maarten werkt als oproepkracht bij het ''team gehandicaptenzorg Rozemarijn''. Maarten is bezig met de afronding van zijn opleiding als onderwijsassistent en loopt stage op de Elimschool in Rijssen en dochter Marell werkt op de verpleegafdeling ''DeRoos''. Zij volgt de BBL-opleiding Verzorgende en Maatschappelijke Zorg op het Hoornbeeck College. Zij gaat hiervoor een dag per week naar het Zorggilde in Rijssen om de praktijk te ervaren.

Nog meer zorg
Ook de andere dochters van de familie Pas zijn werkzaam in de zorg; echt een familieaangelegenheid dus. En daarbij komt nog dat de vriendin van Maarten vierdejaars student verpleegkunde is en werkt bij het Woon- Zorgcentrum Elim in Barneveld, aldus een enthousiaste Desiree.

Dick Tukkers/foto Arjan Baan