Afbeelding
Foto:

De grens van mooi en lelijk bij galerie Tolg´Art in Wierden

WIERDEN – Kunstenaars die de nerveuze grens verkennen tussen mooi en lelijk. Ze zijn te zien in de najaarsexpositie van Galerie Tolg'Art aan de Tolgaarde in Wierden. De opening is zaterdag 24 november van 14.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom. De kunstenaars zijn er ook.

Knipoogvormen
Dominique Prins-Ciccoli (1963) komt uit het Zuid-Franse Saint Raphael. Sinds 1988 woont ze in Huizen. In 2000 ontdekt ze haar passie: boetseren, beeldhouwen en werken in brons. In zeer korte tijd ontwikkelt deze autodidacte een eigen stijl en handschrift. Voor haar surrealistische beelden laat ze zich vaak inspireren door "de vrouw". Zij werkt zonder model of foto en maakt gebruik van tegenstellingen: zuivere eenvoud en overdrijving, bevroren bewegingen en pure vormen-met-een-knipoog. Vaak zit ze op de grens van mooi en lelijk, zonder afbreuk te doen aan harmonie en elegantie. Haar vrouwenfiguren in allerlei ingewikkelde houdingen zijn volledig in balans. Werk vol symboliek; verfijnd, elegant en toch krachtig.

Effecten
Herman Coppus (1955) woont en werkt in het vestingstadje Ravenstein aan de Maas. Docent beeldende vakken aan de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht, maar daarnaast zelfstandig beeldend kunstenaar. Zijn werk moeten we beschouwen in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw: het Constructivisme en de Geometrische Abstractie, zijn inspiratiebronnen. Hij heeft veel aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Experimenteren doet hij graag met uiteenlopende materialen van papier tot kunststof. In zijn papierreliëfs zit veel licht en schaduw met verrassende effecten.

Onvervaard
Marcel Duran (1962) groeide op in Bolsward, maar woont en werkt al jaren in Groningen. Hij volgde een klassieke opleiding tot beeldend kunstenaar aan de Academie Minerva in Groningen. Marcel Duran schildert onderwerpen die hij om zich heen ziet: het landschap; de stad; portretten en figuren. Hij werkt naar levende onderwerpen: voor zijn portretten moet je poseren en landschappen maakt hij buiten. In een korte tijd verbeeldt hij de essentie van het onderwerp. Dat maakt zijn schilderijen zeer levendig, sfeervol en intiem. Zijn kunst vestigt de aandacht op de charme van het alledaagse leven. Fris, onvervaard en raak zet hij zijn onderwerpen neer. De expositie loopt tot en met 30 december.