Afbeelding
Foto:

Wim Vlogtman presenteert boek Leven in Rijssen

RIJSSEN – Donderdagavond overhandigde Wim Vlogtman (79) zijn tweede boek over Rijssen aan voorzitter Jan Bakker (rechts) van de Rijssense Musea.

Jan Bakker zei blij te zijn met dit tweede boek van Vlogtman over de jongere geschiedenis van Rijssen. In zijn nieuwe boek, Leven in Rijssen, wandelt Vlogtman als het ware door de Grotestraat, Rozengaarde, Smidn-Eane, Watermolen richting het Stationsplein en verder de Morsweg in.

Zwembad
Het boek sluit met een hoofdstuk over het voormalige zwembad De Mors. Aan deze eerste Rijssense zweminrichting herinnert nu nog de vijver achter Sanderman Tanken & Wassen. Jan Bakker noemde het boek van Vlogtman een feest van herkenning. "Een mooie beschrijving van wat er allemaal gebeurde rond de schoorsteenpijpen van Ter Horst in de naoorlogse jaren. Je hebt het zodanig beschreven dat het ook interessant is voor de jongere generaties." Het boek van Vlogtman wordt uitgegeven door het Rijssens Museum.
In zijn dankwoord betrok Vlogtman Gerrit ten Wolthuis voor de vele mooie foto's. Tenslotte haalde Vlogtman nog enkele warme herinneringen op aan de tijd van vroeger. "En dat komt nooit weer terug," zo besloot hij wat weemoedig. Het boek telt ruim 120 bladzijden en kost 16,95. Het boek is te koop bij de Rijssense boekhandels en op het Rijssens Museum.