Afbeelding
Foto: Gebruiker

Extra Heka-avond op het Rijssens Museum op maandag 3 december

RIJSSEN - Vanwege de aanhoudende vraag heeft de Werkgroep Beeldpresentaties van het Rijssens Museum toch een extra Heka-avond ingepland op maandag 3 december.

Het begint om 20.00 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. Entree is gratis, alleen een kleine vergoeding van 4 euro per persoon voor 2 keer koffie/thee met iets erbij. In verband met het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dat kan per telefoon 0548 514 261 of per mail info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Heka 3 december.

Het succes van de Heka-beeldavonden is overweldigend. In totaal zijn er acht voorstellingen gepland en daarnaast verzorgt de Werkgroep Beeldpresentaties nog enkele voorstellingen buitenshuis. Bij de voormalige confectiefabriek gingen in de gloriejaren heel veel jonge mensen werken. Veel Rijssense meisjes traden als modinettes in dienst van de Heka. Die meiden van toen zijn nu dames geworden in leeftijd variërend tussen de 60 en de 90. Voor hen en hun vrienden en familieleden halen de Heka-beelden alle herinneringen van vroeger weer op.

De avonden worden gepresenteerd door Gerhard Baan, André van den Houten, Jan van de Maat en Gerrit van de Maat. "Het zijn bijzonder gezellige avonden die iets weg hebben van een soort reünie en dat is toch geweldig," aldus de heren.