Afbeelding
Foto: Photographer: Wilko GrobWebsite: www.wh-grob.nl

Ruim 4300 euro opbrengst steptocht Stichting 22Q11

RIJSSEN- Op donderdag 22 november loste wethouder Ben Beens van de gemeente Rijssen-Holten bij de Fakkeldrager in Rijssen het startschot voor het vertrek van een groep jongeren op de step om de stichting Steun 22Q11 te sponsoren.

De groep vertrok rond 19:00 uur en ging via de Borkeld, naar Laren en zo verder naar Uden. Het was een koude, maar voorspoedige tocht, waarbij de groep zelfs ver inliep op het tijdsschema. Om niet te vroeg aan te komen gingen ze maar uitgebreid bij een Mac Donalds ontbijten. Onderweg was er één klein ongeval, Lydia Plas mistte onderweg een ontbrekend stuk asfalt en bezeerde haar knie. Onderweg werd de ploeg verzorgd door 4 dames die zorgden voor een hapje en een drankje bij iedere stop. Hamburgers, eieren, broodjes en koffie werden dankbaar genuttigd. Rond half één kwam de groep aan in Uden waar ze werden onthaald door de mensen van de stichting, en door Lieke Slagman. Lieke heeft zelf het 22Q11 syndroom en was door de stichting verrast met een unieke onesie van de mascotte van de stichting 22Q11, Superaap Sammie. Deze was speciaal voor Lieke gemaakt.

Overhandiging cheque
Na een uitgebreide lunch werd door Lieke de cheque van € 3811,42 overhandigd en ontvingen alle deelnemers een deelnamecertificaat van de stichting. Na dit alles werd begonnen met de terugweg, die deze dag nog tot aan Arnhem zou leiden. Hier overnachtte de groep in de Opstandingkerk. In Arnhem wachtte een warm onthaal, een warme maaltijd, een slaapplek en een ontbijt voor de zaterdagochtend. Na dit ontbijt trok de groep weer verder richting huis, ze volgden niet altijd de kortste weg, maar kwamen wel steeds dichter bij huis.

Mega ontvangst
Tegen 20:00 uur arriveerde de groep, na totaal 275 kilometer te hebben gestept weer bij de Fakkeldrager. Hier was een mega ontvangst op touw gezet door de jongerenwerker Jan Ligtenberg en een aantal vrijwilligers. Links en rechts van de weg stonden ouders, jongeren en vrijwilligers en betrokkenen met fakkels, ballontorens en skydancers. Blij en dankbaar dat iedereen weer veilig terug was werd nog enige tijd heerlijk nagenoten van de tocht en konden ze al hun verhalen kwijt aan het ontvangstcomité.

Dick Tukkers /Arjan Slagman