Afbeelding
Foto:

Reggeborgh Groep verrast Maranatha met duofiets

RIJSSEN - Op dinsdagmorgen 4 december werd zorgmanager Jimmy Duynkerke verrast door de Reggeborch Groep uit Rijssen met een duofiets voor de cliënten van Maranatha.

De leverancier van de fiets gaf vervolgens uitleg over de werking van de fiets. Uiteraard moest er een ritje rond Maranatha mee worden gereden. De verrassing was groot toen bewoner Gerhard Baan (92) als passagier mee mocht rijden op de duofiets, samen met zorgmanager Jimmy Duynkerke. "Hij rijdt super" volgens de heer Baan, die zelf nauwelijks hoefde mee te trappen. "Nou, ik hoefde zelf ook bijna geen kracht te zetten hoor. Deze fiets heeft zo'n krachtige aandrijving, dat het bijna vanzelf gaat" vertelt de heer Duynkerke enthousiast.

Samen fietsen
De duofiets heeft een elektrische ondersteuning en er kan minimaal 60 kilometer mee worden afgelegd zonder de accu opnieuw op te laden. Ook is de instap makkelijk en kan de zitting worden gedraaid, zodat de passagier vanuit een rolstoel makkelijk op kan stappen. Op een duofiets zit je met zijn tweeën naast elkaar. De persoon zonder beperking, dat kan een medewerker, vrijwilliger of familielid zijn, trapt, stuurt en remt. Degene die als passagier meerijdt, trapt losjes mee. Dat is uiteraard goed voor de spieren en gewrichten. "Maar het voornaamste is wel dat je lekker buiten bent en niet op de hometrainer in de fysiozaal" aldus de zorgmanager. Mocht een passagier zelf niet mee kunnen trappen om welke reden dan ook, dan kunnen de trappers worden vast gezet en worden die als voetsteun gebruikt. Er zal binnenkort een uitleg worden gegeven aan het personeel en vrijwilligers, zodat de fietsers goed voorbereid de weg op kunnen.

Dick Tukkers
Foto door Arjan Baan