Afbeelding
Foto:

De Sterkerij verpakt vele kerstpakketten

RIJSSEN - Dat de bedrijven uit Rijssen-Holten het "noaberschap" hoog in hun vaandel hebben staan, blijkt uit de gegevens dat 95% van de bedrijven hun kerstpakketten voor het jaar 2018 hebben ingekocht bij de Sterkerij in Rijssen.

Dit heeft er mede aan bijgedragen dat in het jaar 2018 het aantal verkochte en af te leveren kerstpakketten bij de Sterkerij is gestegen naar het recordaantal van 20.000 pakketten. In 2017 was het aantal verkochte kerstpakketten ook al indrukwekkend, toen waren het 17.000 stuks. Dit jaar gaan de aantallen daar nog eens overheen. Dit betekent veel plezier voor de werknemers die binnenkort zo'n kerstpakket mogen ontvangen, maar eerst nog een flinke klus voor de werknemers van De Sterkerij.

Fraai resultaat
Voor de Sterkerij, die als speciaal doel heeft om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt op vernieuwde wijze aan een werkplek te helpen, is dit een reusachtige opsteker. Vestiging manager Marco Woertman van de Sterkerij is zeer in zijn nopjes met de verkoop aan de bedrijven uit Rijssen-Holten. "Maar het zijn niet alleen lokale bedrijven die tot dit fraaie resultaat hebben geleid, want via de Sterkerij worden door het hele land aan bedrijven kerstpakketten verkocht en afgeleverd. Van Maastricht tot aan Terschelling toe." Aldus Woertman.

In het zeer fraaie kerstpakkettenmagazine 2018 van de Sterkerij staan veel soorten kerstpakketten afgebeeld met prijzen die variëren van 20 tot ruim 100 euro. De meeste werkgevers kiezen voor pakketten die variëren tussen de 35 en 50 euro. De gekozen pakkettem worden geleverd in een doos, krat of tas, naar gelang de opdrachtgever dit aangeeft. Een trend van de laatste jaren is het kiezen van een bepaald thema voor een kerstpakket voor het personeel.

Zelfstandige inkoop
Bij lokaal ondernemerschap hoort ook zelfstandige inkoop bij bedrijven en leveranciers die dit eveneens ondersteunen. De geleverde producten, variërend van wijn tot soepstengels en van luxe bonbons tot tomatensoep, worden door de Sterkerij zelfstandig ingekocht. Ook was er gelegenheid voor de opdrachtgevers om ter plaatse de te leveren producten te bekijken en de kerstpakketten voor hun personeel zelf samen te stellen. Zo ontstaat er een persoonlijk eindresultaat voor elk bedrijf. Men moest er wel vroeg bij zijn, want al in de maand oktober werd gestart met het inpakken van de in totaal 20.000 kerstpakketten. Dit gebeurt in het bedrijfspand van de heer Harbers aan de Nijverdalseweg.

Grote klus
De bestelde kerstpakketten zullen binnenkort bezorgd worden bij werkplekken door heel Nederland. Maar voor het zover is moeten ze allemaal feestelijk worden ingepakt. Een grote klus waar veel mensen druk mee zijn. De werknemers van De Sterkerij krijgen hiervoor hulp van een aantal vrijwilligers, maar ook personen die via een gemeentelijk re-integratietraject hun weg proberen te vinden naar een reguliere baan. Voor hen ligt er hopelijk een mooie baan in het verschiet voor het komende jaar.

Dick Tukkers