Afbeelding
Foto: Jan van de Maat

Het is erop of eronder voor Radio 350

RIJSSEN – Het voortbestaan van Radio 350 hangt af van de steun die de gemeentelijke omroep krijgt van de bevolking.

Burgers van de gemeente Rijssen-Holten kunnen via het burgerpanel aangeven wat zij vinden van Radio 350.

De burgers kunnen hun mening geven tot en met zaterdag 22 december via het burgerpanel. Wie geen lid is van het burgerpaneo, kan zich via de gemeentelijke website aanmelden en krijgt dan een uitnodiging deel te nemen.

Luisteren
Via het burgerpanel wil de gemeente graag weten of de burgers vaak luisteren naar Radio 350 en of ze het belangrijk vinden dat Radio 350 blijft voortbestaan. De gemeente wil ook weten of burgers ook geld over zouden hebben voor het voortbestaan van de plaatselijke zender.

Fuseren
Ook wordt gevraagd of ze nog naar Radio 350 zouden luisteren als die zou gaan fuseren met een lokale zender uit naburige gemeenten. Pogingen om tot een fusie te komen met de lokale zenders van Hellendoorn, Wierden en Hof van Twente zijn tot op heden overigens zonder resultaat gebleven.

Zender
Radio 350 zit financieel gezien in zwaar weer. De zendmast is ten gevolge van blikseminslag defect geraakt en de omroep heeft geen eigen middelen om de zender te vervangen. Hierdoor is Radio 350 alleen via internet te beluisteren, maar daar gaat onvoldoende wervingskracht van uit om zelfstandig advertentie-inkomsten te verwerven.

Daarom vroeg Radio 350 aan het gemeentebestuur om een extra bijdrage voor het aanschaffen van een nieuwe zender. D66-fractieleider Herman Klein Velderman stelde daarop in de begrotingsvergadering voor het draagvlak voor Radio 350 onder de burgers te peilen.

Jammer
Een woordvoerder van Radio 350 hoopt dat de burgers massaal zullen laten weten dat ze Radio 350 graag willen behouden. "Het blijft jammer dat we niet eerst de kans hebben gekregen om ons bereik te vergroten door het aanschaffen van een nieuwe zender. Op die manier mis je overdag toch veel luisteraars die aan het werk zijn in bedrijven of in de auto onderweg zijn."